Διάγγελμα Θεόφιλου Μιχαλάτου: "Μένουμε σπίτι, αλλά κανείς μόνος του…" (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 09:51

Διάγγελμα Θεόφιλου Μιχαλάτου: "Μένουμε σπίτι, αλλά κανείς μόνος του…" (video)

Διάγγελμα του Δημάρχου Αργοστολίου προς τους πολίτες, όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης κατά του Κορονοϊού 

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες πρόκειται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Είναι επίσης παραδεκτό ότι αυτό που απαιτείται προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι ομόνοια, συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και αλληλοϋποστήριξη.

Ως Δημοτική Αρχή, απέναντι στους δημότες, έχουμε αναλάβει μια ευθύνη και οφείλουμε να καταβάλλουμε τα μέγιστα, προκειμένου να καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κρίση όσο το δυνατό λιγότερο αλώβητοι.

Ο Δήμος μας, θέτοντας από την πρώτη στιγμή, σε μοναδική προτεραιότητα την θωράκιση της υγείας και ασφάλειας των δημοτών, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων υπουργείων.

Οι υπάλληλοι του Δήμου σε καθημερινή βάση μελετούν τις εγκυκλίους και τις εφαρμόζουν άμεσα χωρίς καμία χρονοτριβή. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ακόμα και οι υπάλληλοι που έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, μέσω τηλεργασίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Τα συνεργεία καθαριότητας κάθε μέρα συνεχίζουν την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων με πρόγραμμα και σχολαστικότητα.

Όλοι είμαστε στη θέση μας, όλοι προσφέρουμε, όλοι χρειαζόμαστε.

Μένουμε στις θέσεις μας και λαμβάνουμε μέριμνα για όλους, για τους εργαζόμενους, τους δημότες και τους επαγγελματίες. Ειδικά για τους επαγγελματίες, που πλήττονται, ο Δήμος μας έχει σχεδιάσει τη λήψη μιας σειράς μέτρων που στοχεύει στην οικονομική ανακούφισή τους: απαλλαγή από πάσης φύσεως δημοτικά τέλη και φόρους, αναστολή καταβολής δόσεων δημοτικών ρυθμίσεων κ.α. για τα οποία θα υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση.

Αυτές οι στιγμές απαιτούν συνεχή ενημέρωση. Νιώθουμε την ανάγκη να γνωρίζουμε τι κάνει η πολιτεία για μας και που βρισκόμαστε. Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, προτίμησα να απευθυνθώ προσωπικά σε σας και να σας ενημερώσω για τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι και σήμερα μέσω διαγγέλματος.

Είναι ευνόητο ότι η προσπάθεια μας συνεχίζεται και δεν σταματάει εδώ. Καθημερινά, ανάλογα με τις εξελίξεις, ο Δήμος μας προσαρμόζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί. Δεν εφησυχάζεται, δεν κωλυσιεργεί.

Σύνθημά μας: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Από το Γραφείο Δημάρχου

https://www.youtube.com/watch?v=bExE3-X7F4M