Ε. Κεκάτος: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν ανάγκη από υποδομές, πρόνοια, συμπαράσταση»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 11:21

Ε. Κεκάτος: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν ανάγκη από υποδομές, πρόνοια, συμπαράσταση»

Η 3η Δεκέμβρη, είναι μια πρόκληση για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας "ότι τα Άτομα με Αναπηρία, είναι ισότιμοι πολίτες και όχι αντικείμενα οίκτου και φιλανθρωπίας".


Στην σημερινή οικονομική συγκυρία που κάνει καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων δυσκολότερη οφείλει τόσο η κεντρική εξουσία όσο και η Τοπική αυτοδιοίκηση να ενσκήψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία προσφέροντας τους ένα λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο περιβάλλον σε κάθε πτυχή της καθημερινής του ζωής.


Ο Δήμος Κεφαλλονιάς με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του επιδιώκει την ολοένα πιο αποτελεσματική και πλατιά αντιμετώπιση αποκλεισμών κάθε τύπου, δεδομένων των σημερινών συνθηκών που καθιστούν τα αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία για Αυτονομία, Αυτοπραγμάτωση, Άρση του Κοινωνικού Αποκλεισμού και παροχή Ίσων Ευκαιριών πιο επίκαιρα από ποτέ.


Τα άτομα με αναπηρία έχουν ανάγκη από υποδομές, πρόνοια, συμπαράσταση και αποδέσμευση από ρατσιστικά και προληπτικά καθεστώτα. Όλα αυτά κατακτώνται με τον συνεχή καθημερινό αγώνα όλων μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ε.ΚΕΚΑΤΟΣ