Η Ρόδη Κράτσα στον Inkefalonia 103,9: «Ψάχνουμε την λύση για την δημιουργία Φοιτητικής Εστίας στην Κεφαλονιά μέσω ΣΔΙΤ»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 14:32

Η Ρόδη Κράτσα στον Inkefalonia 103,9: «Ψάχνουμε την λύση για την δημιουργία Φοιτητικής Εστίας στην Κεφαλονιά μέσω ΣΔΙΤ»

 Συνέντευξη στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων 

H Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, για ζητήματα της επικαιρότητας. 

Η κα Κράτσα αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ξεκινώντας την κουβέντα της με την απόφαση της Περιφέρειας για ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στα Ιόνια Νησιά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Κορονοϊό.

Η κα Κράτσα απάντησε και στα όσα της καταλόγισε σε συνέντευξη Τύπου ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, όσον αφορά τις συμβάσεις για τα Υδατοδρόμια, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Δεν ασχολούμαστε με αυτά που λέει ο κ. Γαλιατσάτος, καθώς με το σύνηθες ύφος του προσβάλει και τοι κοινή νοημοσύνη. Είναι δυνατόν κάποιος να φανταστεί ότι υπήρχε σύμβαση που με 700.000 ευρώ θα κατασκευάζονταν και θα λειτουργήσουν υδατοδρόμια; Ο κ. Γαλιατσάτος δεν στήριξε κανένα αναπτυξιακό σχέδιο που μπορεί να δώσει φτερά στην Περιφέρεια. Έτσι αντιμετώπισε και τα Υδατοδρόμια από το 2016. Εμείς αποφασίσαμε ότι θα γίνουν υδατοδρόμια και θα πετάξουν υδροπλάνα στην Ελλάδα από το 2020. Εμείς πιστεύουμε διπλά στο δίκτυο και πακέτο την ίδια στιγμή θα αδειοδοτηθούν και θα λειτουργήσουν όλα τα Υδατοδρόμια στα Ιόνια Νησιά».

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως τα θέματα τουρισμού, την Κινητοποίηση στο Βουπράσιο για τον δρόμο Καρμανιόλα Πατρών – Πύργου και το πόσο αναγκαίο είναι να γίνει επιτέλους το έργο που θα δώσει ασφάλεια στον συγκεκριμένο δρόμο, στρέφοντας τα βέλη της στην προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο σημαντικό ζήτημα με τις δυσκολίες στην φοιτητική στέγαση των φοιτητών που βρίσκονται στην Κεφαλονιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Το συζητήσαμε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Τραυλό, όταν πήγαμε στον υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη και μας είπε να δούμε πως θα φτάσουμε στην δημιουργία Φοιτητικής Εστίας, όπως γίνεται στα Χανιά και τον Βόλο, μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα). Αυτή είναι μία λύση την οποία εξετάζουμε και την διερευνούμε. Μας απασχολεί όμως το θέμα πολύ και προσπαθούμε να δούμε πως θα το λύσουμε».

Παρακάτω ακούστε ολόκληρη την συνέντευξή της:




00 inkefalonia general ad 300X250