Σταύρος Σπαθής:«Η ΔΕΥΑΚ θέλει νοικοκύρεμα – Το επιμελητήριο έχει μεγαλώσει»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 13:57

Σταύρος Σπαθής:«Η ΔΕΥΑΚ θέλει νοικοκύρεμα – Το επιμελητήριο  έχει μεγαλώσει»

Φιλοξενήθηκε στον ρ/σ Cosmos 96,5

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου και της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σχετικά με το λάδι (30-10-2019), και πως θα μπορούσαμε να προωθήσουμε το κεφαλονίτικο λάδι καθώς και το πόσο ευεργετικό είναι.

«Καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα του επιμελητηρίου» ανέφερε ο κος Σπαθής επισημαίνοντας επιπλέον ότι δεν υπήρχε αντιστοίχηση με τα έξοδα. Όπως τόνισε, ακολουθήθηκε μια πολιτική η οποία απέδωσε και κατάφεραν να κάνουν το επιμελητήριο να αποκτήσει μια θέση ανάμεσα σε όλα τα επιμελητήρια της Ελλάδας.

«Ζητήσαμε από την κεντρική ένωση να γίνει εδώ ο εορτασμός των 100 ετών που κλείνει το επιμελητήριο, δυστυχώς όμως δεν μπορούσε να γίνει εδώ. Βρήκαμε τον τρόπο να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια με μια ημερίδα», ανέφερε ο κος Σπαθής σχετικά με τον εορτασμό τονίζοντας παράλληλα ότι σε αυτή την γιορτή θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, βουλευτές, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων (τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθούν οι παρουσίες) και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια, ο νόμος «Κατσέλη» και πολλά άλλα θέματα.

Στα θέματα του Δήμου ο κος Σπαθής αποκάλυψε πως έχει ετοιμαστεί ένα πλάνο από την Δημοτική Αρχή για να αξιοποιηθεί ο Θαλασσόμυλος και πολλά άλλα κτίρια που μέχρι σήμερα ήταν παρατημένα, αλλά και να αναδειχθούν μνημεία. Επιπλέον, θα κάνουν ενέργειες για να διευκολύνουν την ζωή των πολιτών  και να βοηθήσουν τον τόπο γενικότερα.

«Η ΔΕΥΑΚ θέλει νοικοκύρεμα  και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»

Σχετικά με την ΔΕΥΑΚ, της οποίας ο κος Σπαθής είναι πρόεδρος, το πρώτο θέμα που σχολιάστηκε ήταν η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στις λαϊκές κατοικίες, όπου μέσα στον χειμώνα θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που περιμένει ο  πρόεδρος για να ξεκινήσει τις ενέργειές του είναι , να επικυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ  και από εκεί και έπειτα, όλο το σώμα να δρομολογήσει τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Στο θέμα της δυσοσμίας του Αργοστολίου, δεν έκρυψε ότι παρά το γεγονός ότι δεν μυρίζει όπως το καλοκαίρι, το θέμα δεν έχει λυθεί. «Μυρίζει λιγότερο γιατί ο μεγάλος όγκος των τουριστών έχει φύγει. Μόλις φύγουν και οι τελευταίοι τουρίστες θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Αυτή την στιγμή γίνονται κάποιες εργασίες συντήρησης. Επίσης, υπάρχει έτοιμη μελέτη αναβάθμισης του βιολογικού» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια. Τέλος, τοποθετήθηκε και σχετικά με τους άλλους βιολογικούς σε διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς, οπού και εκεί μέχρι την επόμενη τουριστική σεζόν θα είναι όλα έτοιμα.

 

www.965.gr

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250