Διονύσης Μινέτος: «Ξεκινάμε τις προσπάθειες ώστε το τουριστικό καταφύγιο στην Αγία Πελαγία να λειτουργήσει για το σκοπό που κατασκευάστηκε»  (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:34

Διονύσης Μινέτος: «Ξεκινάμε τις προσπάθειες ώστε το τουριστικό καταφύγιο στην Αγία Πελαγία να λειτουργήσει για το σκοπό που κατασκευάστηκε»  (ηχητικό)

Ο Α/Δ Τεχνικών Έργων καθώς και θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Μινέτος, παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό inkefalonia 103,9

Με αφορμή τον εντοπισμό των 35 μεταναστών που συνελήφθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Παλικής , ο αντιδήμαρχος κ. Μινέτος μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9  "Μέρα Μεσημερι" με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου και  θέλησε να ενημερώσει ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και φιλοξενούνται στο τουριστικό καταφύγιο της Αγ. Πελαγίας.

Εκεί τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίησή τους.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί δεν ανέλαβε ο νέος Δήμος Ληξουρίου την μεταφορά των μεταναστών -εφόσον βρέθηκαν στα όρια του Δήμου τους- ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Αργοστολίου ήταν περισσότερο έτοιμος να συνδράμει σε μια τέτοιου είδους κατάσταση, λόγω του νεοσύστατου του Δήμου Ληξουρίου και τον περιορισμένο ακόμη αριθμό των υπαλλήλων του. 

"Ξεκινάμε τις προσπάθειες ώστε το τουριστικό καταφύγιο στην Αγία Πελαγία να λειτουργήσει για το σκοπό που κατασκευάστηκε" 

Ο κ.Μινέτος αποκάλυψε όσον αφορά το τουριστικό καταφύγιο- που φιλοξενεί προσωρινά τέτοια περιστατικά-ότι ήδη αυτές τις μέρες μελετητές έχουν αναλάβει τη διαδικασία αξιοποίησης του συγκεκριμένου καταφυγίου, προκειμένου να υλοποιηθεί μελέτη, έτσι ώστε το τουριστικό καταφύγιο να λειτουργήσει κανονικά για το σκοπό που κατασκευάστηκε. Δυστυχώς, τα προηγούμενα έτη δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε, ανέφερε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς που καλούνται να αναλάβουν τέτοια περιστατικά, οφείλουν να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να τηρούν το αρχικό τους σχέδιο για να ανταπεξέλθουν άμεσα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη