Το Χειμώνα το νομοσχέδιο για αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 13:42

Το Χειμώνα το νομοσχέδιο για αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Μέσα στο χειμώνα θα φέρουμε ένα συνολικό νομοσχέδιο για την αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε και να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού Κράτους», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός, έως το τέλος του έτους θα έρθει νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προτείνεται εκλογικός νόμος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θα προωθείται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στη διαχείριση των απορριμμάτων καθώς, όπως είπε, το πρόβλημα σε λίγους μήνες θα είναι τεράστιο. «Εάν δεν αλλάξει ο ρυθμός ανακύκλωσης των απορριμμάτων θα καταστραφούμε. Ανακυκλώνουμε σήμερα μόλις το 18% των απορριμμάτων, ενώ ο στόχος έπρεπε να είναι το 50%. Εάν δεν πιάσουμε αυτό τον στόχο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε, προσθέτοντας ότι ο χώρος υγειονομικής ταφής στη Φυλή δεν αντέχει παρά μόνο λίγους μήνες.

«Προγραμματίζονται παρεμβάσεις επικουρικές για να αντέξει, αλλά το θέμα είναι μπροστά μας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, θα κατατεθεί από την Περιφέρεια μία ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της Αττικής. Αντιστοίχως πρέπει να κάνουμε τα πάντα σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: aftodioikisi.gr