«Επτανησιακή Πρωτοβουλία»: Η μεγάλη απόφαση ευθύνης ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες των Επτανήσων

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 12:54

«Επτανησιακή Πρωτοβουλία»: Η μεγάλη απόφαση ευθύνης ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες των Επτανήσων

ΔΗΛΩΣΗ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στα Ιόνια νησιά.

Η "Επτανησιακή Πρωτοβουλία" πέτυχε μια μεγάλη νίκη, που αποτυπώνει τη λαχτάρα και τη θέληση του επτανησιακού λαού να αλλάξει τη ζωή του, να βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.

Εκλέγουμε τελικά 4 περιφερειακούς συμβούλους: 2 στην Κέρκυρα, 1 στη Κεφαλονιά και 1 στη Λευκάδα.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον επτανησιακό λαό, για την εμπιστοσύνη του και τη δύναμη που μας έδωσε να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα τις νέες συνθήκες στην περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Θέλω να συγχαρώ και τους 63 υποψήφιους του συνδυασμού μας σε όλα τα Επτάνησα, που συνέβαλαν όσο μπορούσε ο καθένας στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

Ξέρουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Είναι γνωστό πλέον ότι αυτές οι περιφερειακές εκλογές είχαν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σχετίζονται, κυρίως, με τις πάμπολλες υποψηφιότητες των δημοτικών εκλογών και τους στόχους και τις πρακτικές των στελεχών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Εμείς μείναμε αμέτοχοι και απόμακροι από κάθε είδους συναλλαγές ή συμφωνίες, προσηλωμένοι σε έναν έντιμο και ηθικό αγώνα.

Τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.

Το 9,4% της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς και το 10,9% της Λευκάδας εκφράζουν την ανταπόκριση του κόσμου στην αυτοδιοικητική μας πρόταση και στη στήριξη στη νέα γενιά στελεχών που στελέχωσε το ψηφοδέλτιό μας.

Η επιτυχία μας θα αποκτούσε άλλες διαστάσεις, αν καταφέρναμε και στη Ζάκυνθο να αντέξουμε στις απίστευτες ετερόκλητες πιέσεις που δεχτήκαμε και διαμορφώναμε με την ποιότητα του ψηφοδελτίου μας ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συναγωνιστές όλων των νησιών μας που πέτυχαν μεγάλες νίκες, αγωνιζόμενοι με πάθος και μεράκι.

Είμαστε στην επόμενη ημέρα.

Την ημέρα της ευθύνης.

Θέλω να συγχαρώ τους δύο συνδυασμούς που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής.

Η λαϊκή ετυμηγορία του επτανησιακού λαού φέρνει αντιπάλους την κρίσιμη αυτή Κυριακή την κα Κράτσα και τον κ. Γαλιατσάτο, οι οποίοι διεκδικούν τη θέση του περιφερειάρχη. Όπως έχουμε αναδείξει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη συγκρότηση του περιφερειακού συμβουλίου ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ήδη στο νέο περιφερειακό συμβούλιο των 41 μελών η κα Κράτσα θα έχει 12 συμβούλους και ο κ. Γαλιατσάτος 9.

Οι δύο αυτές παρατάξεις απέχουν από την αυτοδιοικητική και πολιτική μας αντίληψη, ενώ ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ανάγκης διοίκησης υπάρχει εκτιμούμε αυτήν την ώρα η δυνατότητα να συγκλίνουμε σε ζητήματα αρμοδιότητας της περιφέρειας.

Εκτιμούμε ότι το εκλογικό μας σώμα δεν είχε σαφή κομματική ταυτότητα.

Αγκάλιασαν την πρότασή μας πολίτες πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις και τοποθετήσεις, οι οποίοι διεύρυναν την αποδοχή της πρότασής μας σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας.

Εκτιμούμε ότι οι διαφορετικές πολιτικές και κομματικές αφετηρίες, οι απόψεις των πολιτών και η δυνατότητα που έχουν να αξιολογήσουν τις θέσεις των δύο υποψηφίων δεν μας επιτρέπουν να επιχειρήσουμε να κατευθύνουμε τη βούλησή τους προς κάποια κατεύθυνση.

Δεν θέλουμε τη χειραγώγηση του κόσμου.

Αυτό μας υποτιμά όλους.

Πιστεύουμε ότι ο λαός έχει τη γνώση, έχει το αισθητήριο, τα στοιχεία που πρέπει να πάρει υπόψη και την κρίση να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον τόπο μας.

Η μεγάλη απόφαση ευθύνης ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες των Επτανήσων.

Από το Γραφείο Τύπου 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ