Δήλωση υποψηφιότητας Φώτη Χαλιώτη με την «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 20:36

Δήλωση υποψηφιότητας Φώτη Χαλιώτη με την «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου

 

Φίλες και φίλοι,

Κάποτε υπήρχε αίγλη στην πολιτική… Σε μία εποχή που η ενασχόληση με τα κοινά είναι δαιμονοποιημένη, γιατί να αποφασίσει κάποιος να μπει ενεργά στην πολιτική;

Αν, μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον απ' αυτό που μας σερβίρεται ως υποχρεωτικό μενού δεν μπορεί να δαιμονοποιηθεί από κανέναν.

Υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει να θες να βοηθήσεις τη μικρή κοινωνία που σε περιβάλλει, τη γειτονιά σου. Να κάνεις δυο πράγματα να διευκολύνεις την καθημερινότητα των συμπολιτών σου. Δεν πας να σώσεις την Ελλάδα. Υπάρχει κεντρική εξουσία γι’ αυτή τη δουλειά. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Κανονικά, θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων!

Η δαιμονοποίηση έγκειται στη γενικότερη ισοπέδωση των πάντων την οποία βιώνουμε. Θες να ασχοληθείς; Κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα σε χλευάσουν. Αδιαφορείς πλήρως; Πάλι κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα σε χλευάσουν! Συνεπώς αφήνεις τη συνείδησή σου να σε οδηγήσει και όπου σε βγάλει…

Από την πλευρά μου, λοιπόν, ξεκαθαρίζω πως η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή μου στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του παρατημένου δήμου Αργοστολίου και φυσικά της Κοινότητας Ομαλών. Οι γειτονιές μας ερήμωσαν, η πόλη μας είναι στα πρόθυρα της απόλυτης εγκατάλειψης, ο δήμος μας, παρά τα πολλά δυνατά του σημεία, δεν έχει ταυτότητα. Αν περιμένουμε λύσεις απ' όσους μας έφεραν εδώ, τότε μάλλον κάτι κάνουμε στραβά.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου αποφάσισα να δεχτώ την εξαιρετικά τιμητική πρόταση του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, υποψήφιου δημάρχου με τον ανεξάρτητό συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ». Αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του και με μια ομάδα άξιων ανθρώπων που έχουν ως μοναδικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Σας καλώ, όλες και όλους, να στηρίξετε την προσπάθειά μου, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στον νέο Δήμο Αργοστολίου, Λειβαθούς, Ελειού-Πρόνων, Ομαλών.

Φιλικά,

Φώτης Χαλιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Εκλογική Περιφέρεια Ομαλών
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ