Σπύρος Κουνάδης: «Το Αργοστόλι χρειάζεται έναν Δήμαρχο που δεν θα κοροϊδεύει τον πολίτη»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 17:24

Σπύρος Κουνάδης: «Το Αργοστόλι χρειάζεται έναν Δήμαρχο που δεν θα κοροϊδεύει τον πολίτη»

 Inkefalonia 103,9 

Στο στούντιο του Inkefalonia και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, βρέθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία», Σπύρος Κουνάδης.

Ο κ. Κουνάδης αναφέρθηκε στην επιλογή του να συστρατευτεί με τον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, λέγοντας πως: «Πρέπει πάντα να επιλέγουμε ποιον θα ψηφίσουμε με βάση ποιος θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος και ο καλύτερος αυτή την στιγμή για δήμαρχος Αργοστολίου είναι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος. Οι ιδέες του, η πορεία του στην ζωή, η οικογένειά του, δείχνουν ότι είναι ο καλύτερος. Ετσι αποφάσισα να πορευτώ μαζί του. Θέλω να προσφέρω στην Κεφαλονιά και θέλω ίση μεταχείριση όλων των πολιτών από τον Δήμο, δεν θέλω ο Δήμαρχος να κοροϊδεύει και να δίνει λύσεις με λόγια, αλλά να δίνει λύσεις με έργα. Να πηγαίνει ένας πολίτης και να του λέει ο Δήμαρχος ότι αυτό που ζητάει ή γίνεται ή δεν γίνεται και όχι να τον κοροϊδεύει».

Για την ανισσόροπη ανάπτυξη του Δήμου Κεφαλονιάς: «Δεν υπάρχει ισονομία σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς. Έπρεπε να γίνουν έργα να βοηθήσουν την καθημερινότητα του πολίτη».
«Καμία μελέτη για τις επόμενες Δημοτικές Αρχές»

Ο κος Κουνάδης διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και επισημαίνει την αναγκαιότητα να αλλαχθούν οι αμιαντοσωλήνες που βρίσκονται στις λαϊκές κατοικίες, αλλά και στην περιοχή πάνω από το 3ο δημοτικό Αργοστολίου . Ανέφερε πως «η νυν Δημοτική Αρχή βρήκε και προχώρησε μελέτες όπως για το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού για το οποίο είχε γίνει μελέτη επί Δημαρχίας Γεωργίου Τσιλιμιδού στο Αργοστόλι, αλλά δεν θα αφήσει καμία μελέτη για τις επόμενες Δημοτικές Αρχές».

Για την κατάσταση στην ΔΕΥΑΚ: «Τα χρέη στην ΔΕΥΑΚ είναι πλέον πάρα πολλά. Μέχρι που έφυγα εγώ από πρόεδρος τα πάντα ήταν ταχτοποιημένα. Εγώ προσπάθησα τότε πολλοί και με δόσεις και οι άνθρωποι έρχονταν και πλήρωναν. Τώρα δεν ξέρω τι συνέβη και βγήκαν αυτά τα χρέη».

«Δεν μου έστειλαν ούτε ένα μηχάνημα»

Αναφορικά την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος Σάμης, ο κ. Κουνάδης τόνισε πως «δέχθηκα πολλές “τρικλοποδιές” από μέσα από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο. Ούτε ένα μηχάνημα για να καθαρίσω τις περιοχές που ζητούσα δεν μου έστειλαν ποτέ».

«Καλά τα έργα αρκεί να είναι χρηστικά»

Για τα έργα στο Αργοστόλι: «Εμείς χαιρόμαστε να γίνονται έργα, αλλά πρέπει αυτά όταν γίνονται να διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη και όχι να την δυσκολεύουν. Στο Μαϊστάτο, ήδη υπάρχουν μία σειρά από κακοτεχνίες που κάνουν το έργο μη λειτουργικό. Δεν διευκολύνουν την ζωή του πολίτη όλα αυτά. Εμείς λέμε καλά τα έργα αρκεί να είναι χρηστικά».

Όσον αφορά τον τουρισμό, ο κ. Κουνάδης αναφέρθηκε από μία σειρά παραλήψεων και ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής: «Έχει γίνει μια μικρή τουριστική προβολή για το νησί στο τι μπορεί να προσφέρει στον τουρίστα.

Έχουν γίνει πολλά λάθη όλα αυτά τα χρόνια. Μας πήραν τις μπλε σημαίες. Τα Κάστρα και τα Μουσεία κλειστά, η Σάμη που δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε με τα αρχαία από την Μεσολιθική Εποχή. Έχουμε επαναπαυθεί πάνω στα Σπήλαια και δεν αξιοποιείται τίποτε άλλο».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ