Ο Γεράσιμος Θεοφιλάτος υποψήφιος με τον Διονύση Αραβαντινό στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 08:56

Ο Γεράσιμος Θεοφιλάτος υποψήφιος με τον Διονύση Αραβαντινό στο Ληξούρι

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Γεννήθηκα στα Δαμουλιανάτα Κεφαλληνίας . Γονείς μου ο Νικόλαος και η Ελένη Θεοφιλάτου. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Μιλάνου έχοντας την ειδικότητα Ιατρού Παθολόγου. Εργάσθηκα στο 401 Γ.Σ.Ν Αθηνών και στο Ν.Ι.Ε.Ε. Αθηνών, στο Κέντρο Υγείας Αιγίου, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου Πατρών, στο Κέντρο Υγείας Κεφαλληνίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου και στο ΓενικόΝοσοκομείο Κεφαλληνίας. Συνταξιοδοτήθηκα το 2018. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ρεμούντη Ευρώπη με την οποία έχω αποκτήσει τέσσερα τέκνα.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Αραβαντινού Διονυσίου, Ληξούρι -Παλική Δράση-Προοπτική. Ο υποψήφιος δήμαρχος ασχολείται χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και πάντοτε διεκδικούσε το καλύτερο για τον τόπο μας, με πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου. Το αίτημα για την δημιουργία Δήμου Παλικής άρχισε να αναδεικνύεται έντονα από την τοπική κοινωνία του Ληξουρίου και όλης της Παλικής μας. Το 2013 σε συναντήσεις του Γιάννη Μπαλάφα με τον αείμνηστο Μάκη Λιάτο καί τόν Σπύρο Παγώνη υπήρξε η δέσμευση ότι ο Σύριζα θα δώσει μάχη μέχρι εσχάτων για να γίνει ο Δήμος μας. Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το Σύριζα ο Γιάννης Μπαλάφας ως υπουργός εσωτερικών έθεσε το ζήτημα-δέσμευση για αλλαγή του χωροταξικού συγκεκριμένων νησιών μεταξύ αυτών και η Κεφαλονιά. Από τότε άρχισε ένας αγώνας διαρκείας μαζί με την τοπική κοινωνία όπου βοήθησαν η συλλογή 4.500 υπογραφών από τους κατοίκους της Παλικής, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία υπέρ της διάσπασης του ενιαίου Δήμου και οι πιέσεις της Ν.Ε.Σύριζα Κεφαλονιάς. Οι Γιάννης Μπαλάφας,Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Σπύρος Παγώνης σε διαρκή αγώνα προς κάθε κατεύθυνση κατάφεραν να πετύχουν αυτό που φαινόταν αδύνατο. Φίλε Μάκη Λιάτο ο Δήμος Ληξουρίου επέστρεψε και είναι γεγονός. Η νέα δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει πολλά θέματα είτε είναι στην αρμοδιότητα της είτε όχι. (Εργατικές κατοικίες-Αποκατάσταση σχολείων Ληξουρίου και Αγ.Θέκλης - Κτίριο Δημαρχείου - Κτίριο Θεάτρου - Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη - Ολοκλήρωση έργων λιμανιού - Οδικό δίκτυο - Εμφάνιση πόλεως- Πρωτογενής τομέας ). Αφήνω τελευταίο αυτό που όλους μας αγγίζει, το Νοσοκομείο μας όπου ο νέος Δήμος πρέπει να σταθεί κοντά του και δε όλο το προσωπικό, ώστε να ορθοποδήσει και να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες.

Από την θέση του απλού πολίτη είτε του δημοτικού συμβούλου θα υπάρχει από πλευράς μου η καλή διάθεση για προσφορά και συνεργασία.