Ο Όθωνας Φιλιππάτος στον Inkefalonia 103,9: «Χρειάζεται μία ομοιόμορφη ανάπτυξη με κέντρο τον πολίτη»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 12:05

 Ο Όθωνας Φιλιππάτος στον Inkefalonia 103,9: «Χρειάζεται μία ομοιόμορφη ανάπτυξη με κέντρο τον πολίτη»

 Συνέντευξη απο τον υπ. δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη "Δημοτική Συμπολιτεία" 

Ο Όθωνας Φιλιππάτος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

«Ζούμε στον Παράδεισο την Κεφαλονιά, αλλά πρέπει πάντα να φροντίζουμε να τον προστατεύουμε και να τον φροντίζουμε και να μην το παραμελούμε» είπε στα πρώτα του λόγια και μιλώντας για την παράταξη που θα διεκδικήσει τον νέο δήμο Κεφαλονιάς, τόνισε πως είναι ένα συμπαγές κράμα νέων αλλά και έμπειρων αυτοδιοικητικά ανθρώπων, που θέλουν να ακούσουν τους πολίτες του νησιού όσον αφορά τα προβλήματά τους, ώστε να καταφέρουν να τα επιλύσουν».

Ο Όθωνας Φιλιππάτος, μίλησε και με προτάσεις, όσον αφορά την εκμετάλλευση των δημοτικών ακινήτων που τα βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις να …ρημάζουν, τονίζοντας πως «Μπορώ να βοηθήσω πάνω σε θέματα που άπτονται της ειδικότητάς μου, όπως η αξιοποίηση των κτηρίων του Δήμου. Όλα τα κτήρια που δεν λειτουργούν και δεν συντηρούνται “πεθαίνουν”. Μια ιδέα που μας έρχεται στο μυαλό είναι εκμεταλλευτεί τα ακίνητα και προς όφελος των φοιτητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης, αλλά και των γιατρών και εκπαιδευτικών ώστε να έχουν κίνητρο να έρθουν στην Κεφαλονιά. Επίσης σκοπός μας είναι να εκσυγχρονίσουμε και να τροποποιήσουμε το πολεοδομικό σχέδιο του Αργοστολίου».

«Η ομοιόμορφη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές του νέου Δήμου θα είναι μία προτεραιότητα. Να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε τον κόσμο και να έχουμε μία καλή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Ο κόσμος φέρνει τις ιδέες. Χρειάζεται μία ομοιόμορφη ανάπτυξη με κέντρο τον πολίτη» ήταν τα λόγια του.

Ο Όθωνας Φιλιππάτος, αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση που υπάρχει στο Αργοστόλι, με τις θέσεις στάθμευσης που πλέον δεν επαρκούν, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει καμία κίνηση ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό από την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του 

 




00 inkefalonia general ad 300X250