Οριστική η κάθοδος της κίνησης πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» στις εκλογές για τον Δήμο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 15:05

Οριστική η κάθοδος της κίνησης πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» στις εκλογές για τον Δήμο Αργοστολίου

Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παντελειό 

Άλλη μία αυτοδιοικητική κίνηση κατεβαίνει στο "στίβο" των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Πρόκειται για την κίνηση πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους», η οποία μετά την συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης, φαίνεται να μπαίνει πλέον στο στάδιο της … μορφοποίησης!

Μετά την συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Στο Ψητό» στη Λάσση, όσοι έδωσαν το παρών, αποφάσισαν οριστικά να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο για τον νέο Δήμο Αργοστολίου, το οποίο θα έχει ως επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παντελειό.

Τα περίπου 45 άτομα που συγκεντρώθηκαν εκεί, μαζί με τις γυναίκες τους, αφού συνέφαγαν, έθεσαν και τα … θεμέλια αυτής της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παντελειός, όταν πήρε τον λόγο, ευχαρίστησε όσους τον επέλεξαν, ώστε να εκπροσωπήσει αυτή την νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια.

Στο «τραπέζι» μεταξύ άλλων βρέθηκαν, ο νυν δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Σταμούλης, ο Διονύσης Αυγουστίνος, ο Διονύσης Τρωιάννος και άλλοι…

Το inkefalonia.gr, εύχεται αυτή η νέα αυτοδιοικητική κίνηση να πάει καλά, η προσπάθεια να «αγκαλιαστεί» και να έχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η μία ή περισσότερες έδρες που θα εκλέξουν να συνεισφέρουν στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου του νέου Δήμου Αργοστολίου, με ιδέες και προτάσεις. 

 

Πριν από λίγο, επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του inkefalonia.gr ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Παντελειού  και της κίνησης πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» για το Δήμο Αργοστολίου

Νησί για όλους: Ανακοίνωση υπ. Δημάρχου

Πριν λίγους μήνες, η κίνηση πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους», διακηρύξαμε τις αρχές και τους στόχους μας δημόσια και δηλώσαμε την πρόθεσή μας να ενεργοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για να συμμετέχουν στα κοινά πράγματα του τόπου μας. Από εκείνο το σημείο είμαστε διαρκώς παρόντες, καταθέτοντας προτάσεις που αφορούν αφ’ ενός τη μεταρρύθμιση της λειτουργίας του Δήμου, αφ’ ετέρου τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας.

Μέσα στο ίδιο διάστημα συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν στο εγχείρημα της αυτοοργάνωσης μιας δημοτικής παράταξης η οποία θα καταθέσει στις εκλογές του Μαΐου ένα διεκδικητικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα των πολιτών. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είτε παραμένουν ενεργοί στις διαδικασίες της κίνησης, είτε μας παρακολουθούν απ‘ έξω, μας έδωσαν τη δύναμη να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας Δημοτικής Παράταξης, με την οποία θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Προσφάτως, τα μέλη αυτής της Δημοτικής Παράταξης μου ανέθεσαν μια πολύ σημαντική ευθύνη, θέτοντας με επικεφαλής αυτής της προσπάθειας. Ένα δύσκολο έργο που με μεγάλη μου χαρά αναλαμβάνω να φέρω εις πέρας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, όχι γιατί είμαι εγώ επικεφαλής, αλλά γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι δίπλα μου, δεσμευόμενοι ότι θα φτάσουμε στο στόχο μας μαζί.

Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Αργοστολίου να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Δεν ζητάμε την ψήφο σας, ζητάμε την ενεργή σας συμμετοχή. Θέλουμε να γνωρίζουμε τις θέσεις και τις προτάσεις σας, θέλουμε να φτιάξουμε μαζί το πρόγραμμα των πολιτών. Να βάλουμε τη δική σας φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Θα ήθελα επίσης να απευθυνθώ σε όλους τους ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικά τον τόπο, από οποιοδήποτε μετερίζι. Είναι πολύτιμη η γνώση και η εμπειρία σας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμένετε ανενεργοί. Ο λαός της Κεφαλονιάς σας έχει εμπιστευτεί στο παρελθόν και ο καθένας σας έχει προσφέρει το δικό του έργο. Σε αυτή τη συγκυρία, κάθε ένας από εσάς έχει απέναντι στην κοινωνία που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια μια ακόμη υποχρέωση. Να δείξει ποιο είναι το μέλλον της αυτοδιοίκησης για αυτόν τον τόπο. 

Εμείς πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι στο να κάνουμε την Κεφαλονιά νησί για όλους.

Αλέξανδρος Παντελειός

Κεφαλονιά, νησί για όλους

Δημοτική Παράταξη Δ. Αργοστολίου

***