Καυστικός και εύστοχος ο Αραβαντινός για την επόμενη μέρα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 17:23

Καυστικός και εύστοχος ο Αραβαντινός για την επόμενη μέρα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (video)

 

Καυστικός και εύστοχος στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά»  και μέλος της επιτροπής που έχει συσταθεί για το ΤΕΙ, Διονύσης Αραβαντινός, στην σημερινή συνεδρίαση για τιε εξελίξεις στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. 

Στηλίτευσε αρχικά την απουσία των συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου σε μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την απουσία του προέδρου της Διοικούσας του ΤΕΙ κ. Δραγώνα.

«Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι κάτω από τους μισούς στην σημερινή συνεδρίαση και αυτό δεν τιμά κανέναν. Η πλειοψηφία έχει γυρίσει την πλάτη στην σημερινή συνεδρίαση. Τον κ. Δραγώνα τον αναζητούμε με Silver Alert και μας έφερε εδώ να διαβαστεί μία φιλιστόκα. Εμείς είχαμε διακρίνει τις γκρίζες ζώνες και ότι υποκρύπτονται καταργήσεις τμημάτων» ήταν τα λόγια του και συνέχισε: «Αντί για μία ασαφή ανακοίνωση του Περιφερειακού συμβουλίου, να υπήρχε σαφής ξεκάθαρη τοποθέτηση και αντί να λέει μία σχολή ανά νησί, να έλεγε διατηρησιμότητα και των τριών τμημάτων της Κεφαλονιάς. Επίσης ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να μιλάει για απορρόφηση του ΤΕΙ από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εμείς θέλουμε να είναι σαφές ότι θα διατηρήσουμε και τα τρία τμήματα στην Κεφαλονιά. Δεν μπαίνει ούτε καν σαν ρητορικό ερώτημα αν θα πρέπει να γίνει συγχώνευση-ενοποίηση ΤΕΙ-Ιονίου Πανεπιστημίου. Αποτελεί στρατηγικό σχεδιασμό που θα δημιουργήσει το εφαλτήριο για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας. Η όποια συζήτηση ξεκινήσει πρέπει να εστιάζεται σε θέματα λειτουργίας , μελλοντική ανάπτυξη , προγράμματα σπουδών και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πρέπει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη Πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλα τα νησιά. Η δημοτική Αρχή καθυστέρησε σκανδαλωδώς και δεν θα έπρεπε να είχε αφήσει το πράγμα να φτάσει εδώ…».

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=g3gz87xe_9w


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250