Γιώργος Καλούδης: Υποβαθμισμένη πολιτικά και επτανησιακά η διαδικασία ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 13:26

Γιώργος Καλούδης: Υποβαθμισμένη πολιτικά και επτανησιακά η διαδικασία ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου

Για τη διαδικασία ορκωμοσίας το Σάββατο 9-8-2014 στη Κέρκυρα της νέας Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής: 1. Αντί να γίνει η ορκωμοσία στον φυσικό χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, δηλ. στην Ιόνιο Βουλή, επιλέχτηκε ο χώρος της Ιονίου Ακαδημίας.Προεκλογικά έγινε εκμετάλλευση με συγκέντρωση στο κτίριο αυτό, μετά τις εκλογές απομάκρυνση από την Ιόνιο Βουλή.Όπως ακριβώς κάνει και η κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου.

2. Δεν δόθηκε ο λόγος για σύντομο χαιρετισμό στους επικεφαλής των Παρατάξεων, λες και ήταν προσωπική ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και όχι του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από τη πρώτη μέρα αισθητό το έλλειμμα δημοκρατίας. Στη γραμμή του κ.Σπύρου.

3. Στην ομιλία του νεοκλεγέντος Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλιατσάτου ελάχιστες αναφορές στη νησιωτικότητα, καμμία αναφορά για μείωση του ΦΠΑ στο 5% όπως και στα Νησιά του Αιγαίου, καμμία αναφορά για τις υπηρεσίες που μας έκλεψαν-άρπαξαν αλλά πολλές αναφορές για Ιόνιο Πέλαγος και όχι για Νησιά Ιονίου.(Ιόνιο Πέλαγος είναι και οι ακτές της Ηπείρου, και της Αιτωλοακαρνανίας και του Μωριά. Η Μάνη ..ξεφεύγει.) Η ίδια φρασεολογία με τη κ. Γκερέκου που αποδυνάμωσε και φτώχυνε με πολλούς νόμους τα Επτάνησα, ενισχύοντας τη Πάτρα, τα Γιάννενα και την Αθήνα.

Μία πολιτικά υποβαθμισμένη και χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα και χρώμα έναρξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ




00 inkefalonia general ad 300X250