Σπύρου: Να ενταχθούν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε ειδική κατηγορία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 21:01

Σπύρου: Να ενταχθούν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε ειδική κατηγορία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Ληξουρίου

  Με τον Υπουργό Παιδείας, Κων/νο Αρβανιτόπουλο, είχε σήμερα συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το αίτημα των μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου Ληξουρίου για ιδιαίτερη αντιμετώπιση στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, λόγω της ταλαιπωρίας τους από τους σεισμούς και της αδυναμίας συγκέντρωσης στα μαθήματά τους.

  Ο κ. Σπύρου επέδωσε στον κ. Αρβανιτόπουλο και το σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον έκανε κοινωνό της κατάστασης, υπερθεμάτισε για το δίκαιο του αιτήματος των μαθητών, τονίζοντας ότι με την ένταξή τους σε ειδική κατηγορία

θα μπορέσουν να διαγωνιστούν ισότιμα με τα παιδιά των άλλων σχολείων στη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων.

   Η έντονη σεισμική δραστηριότητα, εκτός των πρακτικών προβλημάτων (όπως απώλεια διδακτικών ωρών λόγω προβλημάτων στο κτήριο του σχολείου), επέδρασε, είπε ο κ. Σπύρου, στην ψυχολογία των μαθητών, που έβλεπαν όλα γύρω τους να καταρρέουν και τις οικογένειές τους να ταλαιπωρούνται, ενώ ο φόβος ήταν διάχυτος σε μικρούς και μεγάλους.

  Ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε στον Περιφερειάρχη ότι σύντομα θα ανακοινώσει την απόφαση του Υπουργείου αναφορικά με το αίτημα.  

Για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

  Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας με τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε και στο θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί και ζήτησε να μην ισχύσουν όσα προβλέπονται για τη λειτουργία συγκεκριμένου τμήματος μέχρι το 2018 αλλά να συνεχίσει κανονικά και πέραν αυτής της χρονολογίας η λειτουργία του.

Το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

 Τέλος, ο κ. Σπύρου ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση λειτουργία του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που από την ημερομηνία της ίδρυσής του ουδέποτε έχει τεθεί σε λειτουργία.

Ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος