Μ. Κοτσιλίνης: «Τοπική Τρόικα… Uber Alles»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 14:17

Μ. Κοτσιλίνης: «Τοπική Τρόικα… Uber Alles»

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης τονίζονται τα εξής: Η πλήρης ανικανότητα της Δημοτικής αρχής να διαχειριστεί ακόμα και τα τρέχοντα ζητήματα και η απαξίωση των θεσμών φάνηκαν σε όλο το μεγαλείο τους στην προχθεσινή δωδεκάωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντίθετα περίσσευε ο ενθουσιασμός για μια ακόμη «νίκη» της τοπικής πολιτικής «ΤΡΟΪΚΑΣ» σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι επιβάτες της τοπικής εξουσίας-και για να ακριβολογούμε, μιας μερίδας της πλειοψηφίας -ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εδραίωση ιδιότυπης πολιτικής δύναμης, περί τον «γνήσιο Δήμαρχο».

Η ομάδα αυτή, που αυτοχαρακτηρίζεται ως η κύρια πολιτική δύναμη στο νησί, χωρίς κοινωνικές αναφορές, με όχημα την Δημοτική καρέκλα, περιφέρει ως «ιδεολογία» της, την κόντρα σε κατεστημένα(;), την κόντρα στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, την κόντρα σε όποιον αμφισβητήσει οτιδήποτε εκπορεύεται από το Μέγαρο της Δημοτικής εξουσίας και τελικά την επιβολή όποιου αρεστού της σε όποιο αξίωμα.

ΤΡΟΪΚΑ ..UBER ALLES !

Στα πλαίσια αυτά «συσκευάστηκαν» σε πασχαλινή συνεδρίαση θέματα σοβαρά και καθοριστικά για την λειτουργία του Δήμου :

- Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2012,

Το τεχνικό πρόγραμμα,

Ο προϋπολογισμός της Πολιτιστικής επιχείρησης,

Ο προϋπολογισμός της Διαδημοτικής επιχείρησης,

Συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σε ολονυκτία,

● σε κλίμα πίεσης (ψηφίστε προϋπολογισμούς για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι),

● με συμβούλους κοιμισμένους μέχρι να ψηφίσουν (απαιτούνται 21 ψήφοι),

● με επίδειξη δύναμης (έχουμε πλειοψηφία –τελειώνετε!)

● με άδεια έδρανα (κανείς δεν άκουγε τις ομιλίες)

● με άστοχες και εμπρηστικές παρεμβάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (δίνω τον λόγο στον κ. «εισαγγελέα» - Βασίλη Ρουχωτά!).

Η εικόνα αυτή καταρρακώνει, εκτός των άλλων, ακόμα και την προσωπική μας αξιοπρέπεια, είναι δε έξω από στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και πολιτισμού.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι από τους τελευταίους δήμους της χώρας που συντάσσουν προϋπολογισμό μετά το Πάσχα! Μπορούσε και έπρεπε να είχαν συζητηθεί τα θέματα αυτά πολύ ενωρίτερα και με μεγαλύτερη άνεση.

Παρ όλα αυτά αναδείχτηκαν σοβαρά ζητήματα – ίχνη και σφραγίδες Παρίση!

ΟΙ οφειλές των έργων που παρέλαβε η Δημοτική αρχή ουσιαστικά παραμένουν οι ίδιες, παρά τις οδηγίες του Υπουργείου ότι αυτές εξοφλούνται κατά προτεραιότητα.

Το συνολικό χρέος του Δήμου ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. Υπολογίζεται ανεξόφλητο χρέος

του 2011 περί το 1.300.000,00 ΕΥΡΩ επί πλέον του αρχικού.

Ενώ υπάρχουν οφειλές έργων περί τα 6.000.000,00 ΕΥΡΩ, (ΣΑΤΑ και ίδιοι πόροι) ο προϋπολογισμός του 2012 δεν κάνει καμία πρόβλεψη για να τις μειώσει. Αντίθετα διαθέτει τη συνολική χρηματοδότηση του 2012 (ΣΑΤΑ) σε νέα έργα, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς να καλύπτονται με μικρές

έστω παρεμβάσεις, όλα τα χωριά. Ακόμα χειρότερα διαθέτει περί το

1.000.000,00 ΕΥΡΩ για έργα, από ίδιους πόρους του 2012, την ώρα που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους!

Φυσικά δεν υπάρχει ίχνος σχεδιασμού, δεν αποτυπώνεται η βούληση της δημοτικής αρχής, να σχεδιάσει και να μελετήσει έργο πνοής, που να έχει την σφραγίδα της. Ατυχώς η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ακόμη και τα τρέχοντα ζητήματα αποσπασματικά με μεθόδους ξεπερασμένες, με την προσοχή στραμμένη στα γενικότερα πολιτικά δρώμενα.

Κόπηκε το κονδύλι για βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρ' ότι ο νέος Νόμος επιτρέπει την ανάθεσή του σε ιδιώτες.

Η Δημοτική αρχή κινείται πλέον μόνον επικοινωνιακά και φοβάται την αμεσότητα με τους πολίτες.

Η Δημοτική αρχή κινείται σε μονοπάτια ολισθηρά και ξένα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Δήμαρχος ψηφίστηκε για αυτά που πράττει.

Από το Γραφείο Τύπου