Επιστημονική Ημερίδα του Δήμου Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 12:27

Επιστημονική Ημερίδα του Δήμου Κεφαλονιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σημαντική τεχνογνωσία, πληροφορίες αλλά και σημαντικές ειδήσεις για εξελίξεις που έπονται σχετικά με τη λειτουργία των Δήμων, συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα ««Οργάνωση & Διαχείριση Διοικητικών Θεμάτων στους Δήμους», που διοργάνωσε ο Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γεν. Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», στις 26 Οκτωβρίου στο Αργοστόλι.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς και Αν. Δημάρχου κ. Σάββας Σαββαόγλου και ο Πρόεδρος της Ένωσης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Δρ. Μιχάλης Χριστάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας – Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής.

Στις θεματικές συνεδρίες συμμετείχε και δυναμικό του Δήμου Κεφαλλονιάς, με τον Διευθυντή ΚΕΠ κ. Νικόλαο Φραντζή ως εισηγητή, τον Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Στυλιανό Παυλάτο και τη Γεν. Γραμματέα του Δήμου κα Κυριακή Νικολαϊδου ως συντονιστών.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παιδείας και Πρόνοιας κ. Ευάγγελος Κεκάτος από τη θέση του σχολιαστή, ανέπτυξε εμπεριστατωμένα την σημασία της συνεργασίας αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών παραθέτοντας ωστόσο και χαρακτηριστικά παραδείγματα της διάκρισης των αρμοδιοτήτων τους.

Όλοι οι προσκεκλημένοι εισηγητές παρουσίασαν πρότυπες μεθόδους που εφαρμόζουν στους Δήμους τους σε διάφορα επίκαιρα ζητήματα λειτουργία των ΟΤΑ ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις του Οικονομικού Επιθεωρητή και Εκπαιδευτή του ΕΚΔΔΑ Δρ. Ιωάννη Μάρκοβιτς για τις διαδικασίες πειθαρχικού δικαίου αλλά και του Προϊσταμένου Προσωπικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πασσά για την αξιολόγηση προσωπικού και υπηρεσιών.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετέχει συχνά, με τα στελέχη του στη θέση των εισηγητών, σε αντίστοιχες Ημερίδες που διοργανώνονται ανά τη χώρα, αναπτύσσοντας νέες σχέσεις συνεργασίας που επιτρέπουν την ανταλλαγή τεχνογνωσία και προβληματισμών σε καθημερινή βάση.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250