Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμης: Ερώτηση για το κτήριο του Γηροκομείου Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 15:39

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμης: Ερώτηση για το κτήριο του Γηροκομείου Σάμης

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ

                                                                        Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η :

                                                          Για το κτίριο του Γηροκομείου Σάμης   

 

Στο Δήμο μας η κοινωνική πολιτική και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την φροντίδα των ηλικιωμένων ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη, αν εξαιρέσει βέβαια κανείς το Βοήθεια στο Σπίτι που λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων.

Το παραπάνω θέμα που αφορά αρκετούς συμπολίτες μας πρέπει συνολικά να συζητηθεί στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμή την προοπτική αξιοποίησης του κτιρίου του Γηροκομείου Σάμης, που ενώ είναι τελειωμένο και εξοπλισμένο εδώ και πολλά χρόνια, δεν λειτούργησε ποτέ.

Σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες το κτίριο βρίσκεται στην ευθύνη μιας ομάδας ιδιωτών που τους παραχωρήθηκε από τον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς, καθώς και με παρατάσεις από τον Δήμο Σάμης, με σκοπό να το λειτουργήσει σαν Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, προφανώς με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά.

Μέχρι σήμερα βέβαια δεν έχει γίνει και από όσο διαφαίνεται κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Με δεδομένα την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην περιοχή μας λόγω γήρανσης του πληθυσμού, την συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια που αναγκάζει τους νεότερους συμπολίτες μας δύσκολα να μπορούν να στηρίζουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους, τις υπέρογκες εισφορές που δίνουμε στο κράτος για φορολογία, για εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για Δημοτικά Τέλη, η Τρίτη ηλικία μπαίνει όλο και περισσότερο στο περιθώριο και οδηγείται στην εγκατάλειψη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με βάση τα παραπάνω αλλά και με βάση ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας, προτείνει να περιέλθει το συγκεκριμένο κτίριο ξανά στη διαχείριση του Δήμου Σάμης, ώστε να το λειτουργήσει σαν Δημοτικό Γηροκομείο πλήρως εξοπλισμένο και με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό..

Σήμερα που η κοινωνική πρόνοια στη χώρα είναι σε αναντιστοιχία των σύγχρονων δυνατοτήτων, είναι κατακερματισμένη, υποχρηματοδοτούμενη, υποστελεχωμένη και παραδίδεται μέρα με την μέρα στην επιχειρηματική δράση, έχουμε υποχρέωση να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική και να ανακουφίσουμε μια σημαντική μερίδα αδύναμων συνδημοτών μας. Είναι λοιπόν αδήριτη η ανάγκη ο Δήμος να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο σε όφελος του λαού της περιοχής, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα αυτούς τους συμπολίτες μας.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάτε ο κ. Δήμαρχος:

Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε το συγκεκριμένο κτίριο να περιέλθει ξανά στην ευθύνη του Δήμου Σάμης για να λειτουργήσει αποκλειστικά ως Δημοτικό Γηροκομείο, πλήρως εξοπλισμένο και με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό;

                                                                     26.02.2024

                                        Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

                                            Νίκος Αθανασάτος




00 inkefalonia general ad 300X250