«Πρώτος στόχος μας, η οδική ασφάλεια» - Συνέντευξη του Σωτήρη Κουρή στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 09:39

«Πρώτος στόχος μας, η οδική ασφάλεια» - Συνέντευξη του Σωτήρη Κουρή στον COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για 2η φορά .

Ο κ Κουρής ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την νέα του θητεία , οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με το τι παραλαμβάνει από τον προκάτοχο του.

Ως πρώτο στόχο σημείωσε την οδική ασφάλεια  και στην συνέχεια έργα οδικών αξόνων ( την είσοδο της πόλεως του Αργοστολίου , την διασταύρωση του Μύλου του Πετρία γεφύρια κλπ) τα λιμάνια (λιμάνι Αργοστολίου, αλιευτικά καταφύγια, μαρίνα Ληξουρίου), η Πολιτική Προστασία ( αποκατάσταση βλαβών «Ιανού», εκτέλεση σχετικών έργων, οχύρωση Αγίας Ευφημίας).

« Τα πράγματα είναι απλά, θέλουν δουλειά, στοχοποίηση, δημοσιότητα. Εμείς δεν κάνουμε και δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα κρυφό .Εμείς δεν κάνουμε απ ευθείας αναθέσεις , εμείς θα είμαστε η Περιφερειακή Αρχή που θα έχει άμεση επικοινωνία με τους πολίτες , θα τους ενημερώνουμε και θα προχωρούμε. Εμείς άμεσες αναθέσεις 2 και 3 εκατομμυρίων δεν κάνουμε . Αυτά που θα έπρεπε να γίνουν το 1ο εξάμηνο του «Ιανού» εμείς δε θα τα κάνουμε μετά από 3 χρόνια. Ξέρουμε να κάνουμε προκηρύξεις τις οποίες θα προχωρήσουμε και με την βοήθεια της Κυβέρνησης αν χρειαστεί.

Στους σεισμούς του 2014 δοθήκανε 6 μεγάλες μελέτες από το αρμόδιο Υπουργείο για το οδικό δίκτυο της Παλικής κλπ , σε 3 μήνες είχαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τις μελέτες και έκανε διαγωνισμό το υπουργείο και μέσα σε έναν μήνα είχε 6 εργολάβους  οι οποίοι ήταν εδώ. Τα έργα είχαν αρχίσει τότε , όπως η βραχοπροστασία προς Ληξούρι , Κουρουκλάτα, στην περιοχή του Μύρτου, της Άσσου, για την γέφυρα του Χάρακα , είχαμε την εργολαβία στην περιοχή του Χειμωνικού, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Παλλικής. Άσχετα αν μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και πήρε όλα τα λεφτά από τα ταμεία και κάνανε παύση εργασιών οι εργολάβοι. Για την πολιτική Προστασία δίνει την δυνατότητα ο νόμος για το 1ο εξάμηνο να κάνεις απ ευθείας αναθέσεις , δεν σου δίνει για όλα τα χρόνια, πρέπει να δουλέψεις για να κάνεις την αποκατάσταση των ζημιών το 1ο εξάμηνο. Όλα αυτά θα τα δούμε με ανοιχτό πνεύμα και θα ενημερώνουμε άπαντες».

Ο κ Κουρής ενημέρωσε επίσης ότι θα υπάρχει συνεργασία με τον κ .Κουγιανό που έχει φτιάξει το  master plan της Πυλάρου και αν υπάρχουν ευθύνες και στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα αιολικά πάρκα θα αποδοθούν.

Στις προτεραιότητες του κ. Κουρή βρίσκεται επίσης ο δρόμος αεροδρόμιο –Κρανιά που είχε χρηματοδοτηθεί το 2018 με 8μιση εκατομμύρια από την Περιφερειακή Αρχή Γαλιατσάτου και από το ποσό αυτό απορροφήθηκαν μόλις 12 χιλιάδες ευρώ μέχρι σήμερα και είναι πασιφανές ότι κάποιος δεν ασχολήθηκε με το έργο. Το έργο αυτό θα περάσει ως έργο γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ και αποτελεί έργο ζωής για τον ίδιο όπως δήλωσε. Πρώτος άξονας από την ΒΙΠΕ και  ο δρόμος προς το Γηροκομείο  σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου είναι ήδη στο πλάνο του επίσης.

«Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και με τους 4 Δήμους και θα κάνουμε μαζί τις προσπάθειες μας και μαζί θα διαχειριστούμε θέματα και υποθέσεις αλληλέγγυες για να τις λύσουμε».

Ο κ Κουρής έκανε τέλος αναφορά σε κόμβους που θα πρέπει να γίνουν σε καίρια σημεία εντός και εκτός Αργοστολίου κα ενημέρωσε γα την πρόθεση του να διεκδικήσουν  την  επίβλεψης του έργου του οδικού άξονα Αργοστόλι-Πόρος και κάλεσε τον Βουλευτή να στηρίξει τις πρωτοβουλίες αυτές.

Κλείνοντας ο κ Κουρής κάλεσε όλους τους πολίτες να καταθέτουν στο ίδιο σε καθημερινή βάση τα προβλήματα που εντοπίζουν δίνοντας και τον προσωπικό αριθμό του γραφείου του -267136530 .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250