Ελένη Παπαναστασάτου για την εκλογή της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: ''Μεγάλη ευθύνη και πολλή δουλειά''

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 23:12

Ελένη Παπαναστασάτου για την εκλογή της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: ''Μεγάλη ευθύνη και πολλή δουλειά''

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιόνια Εποχή» με επικεφαλής τον νέο Περιφερειάρχη Γιάννη ΤρεπεκλήΕλένη Παπαναστασάτου, για το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου.

«Ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα και αισθάνομαι χαρά και ευγνωμοσύνη για όσους με ψήφισαν. Περισσότερη χαρά αισθάνομαι για το τελικό αποτέλεσμα, που οι πολίτες της Κεφαλονιάς αποφάσισαν να εκλέξουν τον Γιάννη Τρεπεκλή ως νέο Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων. Για μένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και διαδικασία, περιόδευσα σε όλο το νησί και μόνη μου και με την ομάδα και εισέπραξα πάρα πολύ σεβασμό και αγάπη και σ αυτό συνετέλεσε η επικοινωνία και η συνεργασία που είχα πρωτύτερα με όλους τους κατοίκους ως εργαζόμενη σε τράπεζα. Δεν ήξερα βέβαια όλο αυτό πως θα αποτυπωθεί στην κάλπη όμως φάνηκε η εκτίμηση του κόσμου στο αποτέλεσμα. Δεν περίμενα τόση μεγάλη επιτυχία (εκλέχθηκε 2η στην Κεφαλονιά με την παράταξη Τρεπεκλή) και σε πρώτη φάση ένιωσα μεγάλη χαρά αλλά στην συνέχεια και μεγάλη ευθύνη για το πώς θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στην πορεία στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο κόσμος" τονίζει στα πρώτα της λόγια.

Η κ Παπαναστασάτου στάθηκε στην συνέχεια στην 5ετία που ακολουθεί και θα έχει ενεργό ρόλο, τονίζοντας:

«Σίγουρα θα είναι δύσκολη γιατί πέρασε μία 4ετία απραξίας , τα έργα έχουν μείνει πίσω ενώ υπήρχαν μελέτες και χρηματοδοτήσεις και όλο αυτό έχει πάει πίσω την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας μας. Σίγουρα χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά από τον καθένα χωριστά αλλά και από όλη την ομάδα , πρέπει να δουλέψουμε με πρόγραμμα, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών».

Σταχυολόγησε επίσης τις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής στην Περιφερειακή Ενότητα της Κεφαλονιάς:

«Είναι θέματα υποδομών, έργα του οδικού δικτύου- ασφάλειας και συντήρησης του, τουρισμού και αθλητισμού, παιδείας, υδάτων, πρωτογενούς τομέα, περιβάλλοντος.

Στο πρόγραμμα μας έχουμε εντάξει εκτός από το οδικό δίκτυο που έχει ακόμα πολλά θέματα αποκατάστασης συντήρησης βραχοπροστασίας κλπ , την αντιπλημμυρική θωράκιση της βόρειας Κεφαλονιάς, ο οδικός άξονας αεροδρόμιο –Κρανιά που ενώ έχει χρηματοδοτηθεί εκκρεμεί, ο δρόμος Αγία Ευφημία-Καραβόμυλος, ο σχεδιασμός οδικών έργων όπως ο Μύλος του Πετρία, ο γύρος του Κουτάβου, ο Μπρός Αετός στην Ιθάκη, περιφερειακός της Σκάλας κλπ.

Η στήριξη εκδηλώσεων τουρισμού , αθλητισμού και χειμερινών εκδηλώσεων για να προσεγγίσουμε και χειμερινό τουρισμό. Η ανάπτυξη των κάστρων Αγίου Γεωργίου και της Άσσου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Κοργιαλένειο Ίδρυμα που χρειάζεται νέο εκθεσιακό χώρο. Σε όλα τα έργα , σε όλους τους τομείς ,χρειάζεται πάντα η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού και κάποιων άλλων φορέων και την καλή συνεργασία την προτάσσουμε σε όλα τα επίπεδα».

Έκανε αναφορά στην 6ήμερη επίσκεψη του επερχόμενου Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή σε Κεφαλονιά και Ιθάκη αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 15ης Οκτωβρίου, τονίζοντας: « Επισκεφθήκαμε όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και ο κόσμος ήταν πολύ ενθουσιασμένος, γιατί πρώτη φορά κάποιος που έχει εκλεγεί την αμέσως επόμενη μέρα ήρθε για να ευχαριστήσει τους πολίτες που μας στήριξαν. Τους ρόλους του καθενός μας θα τους αποφασίσει ο κ Τρεπεκλής, όμως από όποια θέση και αν είμαστε το ίδιο θα προσπαθήσουμε. Το μήνυμα που μας πέρασε ο κ Τρεπεκλής, είναι ότι χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ότι πρέπει να οργανωθούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί και αυτό επικοινωνήσαμε και στον κόσμο που συναντήσαμε. Η επόμενη μέρα θα μας βρεί όλους μαζί να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε για την Κεφαλονιά και δεσμευόμαστε να δουλέψουμε όλη η ομάδα σκληρά για να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις, όπως το κάνω τόσα χρόνια από διαφορετικό ρόλο και θέση κάθε φορά . Μόνος στόχος μου είναι η επίλυση των προβλημάτων κα η ανάπτυξη του τόπου, από όποια θέση κληθώ να το υπηρετήσω».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/papanastasatou-eleni-892-oktwvrios-2023?si=de80847f46a54af69de4fbb5a5fc3166&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250