Θεόφιλος: «Από Δευτέρα ενωμένοι και με ομοψυχία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να πάμε τον Δήμο Αργοστολίου πιο ψηλά»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 10:16

Θεόφιλος: «Από Δευτέρα ενωμένοι και με ομοψυχία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να πάμε τον Δήμο Αργοστολίου πιο ψηλά»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου και εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα Θεόφιλος Μιχαλάτος, επιχειρώντας τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου για την περίοδο 2019 -2023 και την στοχοθεσία της «Δημοτικής Συμπολιτείας» για την 5ενταετία 2024-2028.

« Ήταν ίσως η πιο δύσκολη Δημοτική περίοδος τα τελευταία 20-30 χρόνια. Καλεστήκαμε να διαχειριστούμε την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς , την πανδημία, τον «Ιανό», το ενεργειακό κόστος που εκτίναξε την λειτουργία του Δήμου όσον αφορά τα λειτουργικά του έξοδα για να μην χρειαστεί να ανεβάσουμε τα τέλη στους δημότες.

Παρ όλα αυτά έχουμε ως απολογισμό ένα πολύ μεγάλο έργο.

Καταφέραμε να φέρουμε πόρους για έργα υποδομών στον Δήμο μας πάνω από 62 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον έχουμε ένα συρτάρι γεμάτο με μελέτες αναπλάσεων , αποχέτευσης ,αναπλάσεις παραλιακών μετώπων, πλατείες, παιδικές χαρές, το λιμάνι Πεσσάδας, το Master plan του λιμανιού του Αργοστολίου για δεύτερο μπαστούνι και το εμπορικό λιμάνι να πάει απέναντι. Έχουμε υλικό για την επόμενη Δημοτική περίοδο, είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να πάρουμε την στήριξη του κόσμου την Κυριακή το βράδυ για να προχωρήσουμε μαζί την επόμενη μέρα».

Ο κ Μιχαλάτος υπενθύμισε ότι αναλαμβάνοντας την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αργοστολίου το 2019 δεν βρήκε καμία μελέτη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν ακούστηκε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή που διασπασμένη σε δύο παρατάξεις διεκδικούν σήμερα την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αργοστολίου , καμία αναφορά για μελέτες. « Όλα ξεκίνησαν από το μηδέν και ξέρουμε καλά ότι μία μελέτη για να γίνει, να πάρουμε αδειοδοτήσεις και να βρούμε χρηματοδότηση θέλει πάνω από δύο χρόνια προσπάθειες. Όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία , οι προκηρύξεις που κάνουν τα αρμόδια Υπουργεία είναι ανταγωνιστικά και δεν έρχεται κάποιος να πει έτσι απλά δίνω 62 εκατομμύρια στον Δήμο Αργοστολίου. Ανοίγει ένα χρηματοδοτικό εργαλείο με συγκεκριμένες ημερομηνίες και αν είσαι έτοιμος με συγκεκριμένες προτάσεις , μπορεί να πετύχεις κάτι, διαφορετικά δεν πετυχαίνεις τίποτα. Ο Δήμος Αργοστολίου έχει πάρει περισσότερα χρήματα και έχει καταφέρει να απορροφήσει και να του έχουν εγκριθεί περισσότερα έργα από το «Αντώνης Τρίτσης» από ότι μεγάλοι Δήμοι της Αθήνας. Από τους 332 Δήμους της Ελλάδας οι 60 μπήκαν στο πρόγραμμα και μέσα σ αυτούς είμαστε και εμείς».

Σταχυολόγησε στην συνέχεια πως κινήθηκε η παράταξη του διεκδικώντας τον Δήμο Αργοστολίου το 2019 αλλά και σήμερα:

«Ως «Δημοτική Συμπολιτεία» είχαμε ένα πρόγραμμα, δεν ξεκινήσαμε να ζητήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας με το σκεπτικό να δούμε μετά τι θα κάνουμε, οπότε όλα τα έργα που αναφέρουμε ότι καταφέραμε να έχουμε κερδίσει ήταν στο προεκλογικό μας φυλλάδιο του 2019. Γνωρίζουμε τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, στην ύδρευση με τους αμιαντοσωλήνες που όταν ολοκληρωθεί η αντικατάσταση τους στην Λειβαθώ θα αποκατασταθεί και το οδικό δίκτυο, σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι δρόμοι στο Αργοστόλι και στην Σκάλα, σε λίγες μέρες προχωρά η αγροτική οδοποιία και συνεχώς θα προχωρούν οδοποιία και αναπλάσεις στα παραλιακά μέτωπα και η συντήρηση των Δημοτικών κτιρίων στα χωριά από το αποθεματικό του Δήμου. Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε και το Δημοτικό Κτήριο στον Αγκώνα. Όλα τα παλιά σχολεία θα τα επισκευάσουμε και θα τα αποδώσουμε στα χωριά για πολιτιστική χρήση. Για όσους θεωρούν ότι κάποια έργα γίνονται αυτή την περίοδο εν όψει των εκλογών, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι όλοι έχουμε το κυνήγι των απορροφήσεων και τα χρήματα που εγκρίνονται για κάποια έργα έχουν χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία ολοκλήρωσης τους , όπως και οι συμβάσεις με τους εργολάβους. Επομένως ο Δήμος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν είπαμε τα σταματάμε όλα για να κάνουμε προεκλογικό αγώνα , είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε στον Δήμο και να εκτελούμε τα καθήκοντα μας, από την καθαριότητα, μέχρι την εκτέλεση έργων και οι υπηρεσίες όλες να λειτουργούν, γιατί οι ανάγκες του Δήμου δεν έχουν σχέση με το αν έχουμε εκλογές η όχι. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, πρέπει να τρέξουμε και την Δευτέρα το πρωί θα τρέξουμε με πιο πολύ δύναμη και πιο πολύ διάθεση και όρεξη. Την Δευτέρα το πρωί θα τρέξουμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη Δημοτική περίοδο. Η κοινωνία έχει ήδη ψηφίσει , είναι διάχυτο παντού ότι θα είμαστε οι νικητές, ότι θα πάμε ψηλά και εγώ ζητώ από τον κόσμο να πάμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά και την Δευτέρα ενωμένοι, γιατί είναι σημαντικό να έχουμε ομοψυχία, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να πάμε τον Δήμο πιο ψηλά και να πετύχουμε πιο πολλά έργα υποδομής και ανάπτυξης που χρειαζόμαστε».

Ο κ Μιχαλάτος στάθηκε στην καλή συνεργασία που επετεύχθη με τις άλλες παρατάξεις την 4ετία που οδεύει στην λήξη της: « Ήμασταν μια Δημοτική Αρχή απλής αναλογικής που θα έπρεπε να συνεργαζόμαστε για να μπορούμε να λειτουργούμε και είχαμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με έναν κανονισμό λειτουργίας που παρ όλες τις αντιπαραθέσεις κινήθηκε σε ένα πολιτισμένο επίπεδο. Εμείς πάντα έχουμε το πνεύμα συνεργασίας με τους θεσμικούς, τον Βουλευτή, Περιφέρεια, Υπουργεία, γιατί δεν μας ενδιαφέρει να συμπεριφερθούμε κομματικά. Είμαστε ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός και θέλουμε να κάνουμε καθημερινά θετικό απολογισμό στον Δήμο μας, να πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις, σύμπνοια και ησυχία για το καλό του Δήμου».

Για την 5ετία 2024-2028 , ο κ Μιχαλάτος έχει σε προτεραιότητα όπως ανέφερε:

«Να ολοκληρωθούν οι εργολαβίες που έχει υπογράψει η Δημοτική Αρχή και να δοθούν προς χρήση.  Να λειτουργήσει το Μουσείο Σκλάβου, οι δρόμοι να αποκατασταθούν , οι αναπλάσεις οδών και πλατειών να είναι στην διάθεση των πολιτών και όλα αυτά είναι ένα κίνητρο για να ολοκληρώσουμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει.

Έχουμε βάλει στόχους και ένα πρόγραμμα που είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να το πετύχουμε. Αφού πλέον είναι έτοιμο το Master plan του λιμανιού να πετύχουμε το εμπορικό λιμάνι να πάει απέναντι, να φτιάξουμε δεύτερο μπαστούνι και να γίνει το Αργοστόλι προορισμός κρουαζιέρας, χωρίς λάντζες κλπ.

Εντάθηκε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το λιμάνι της Πεσσάδας και στόχος είναι να απορροφηθούν τα 5μιση εκατομ και να εκτελεστεί το έργο αυτό για την καλύτερη σύνδεση μας με την Ζάκυνθο, να κάνουμε αναπλάσεις παραλιακού μετώπου Κατελειού και Σκάλας, αποχετευτικό βιολογικό Λειβαθούς και Κατελειού. Έχουμε στόχους πολλούς και ξέρουμε πώς να τους πετύχουμε».

Ο κ Μιχαλάτος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου και στηλίτευσε αυτούς που κάνουν λόγο για στασιμότητα της τουριστικής κίνησης στη Κεφαλονιά: «Κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο, όμως τον τουρισμό δεν τον τρέχει ο Δήμαρχος, υπάρχει Τουριστική Επιτροπή που συμμετέχουν όλοι οι θεσμικοί φορείς. Ο Δήμος Αργοστολίου έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό του από 60 στις 180 χιλιάδες ευρώ για δράσεις προβολής και άνοιγμα νέων αγορών και ο Αντιδήμαρχος και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαρίνα Βεργωτή και όλοι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Δεν υπάρχουν καταλύματα στην Κεφαλονιά για να έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση τουριστών . Δεν υπάρχει σπίτι στο Αργοστόλι που να μην επισκευάζεται για να δοθεί στον τουρισμό, πρέπει να υπάρχουν γύρω στις 8 χιλιάδες κλίνες που νοικιάζονται. Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία και αν συνεχίσει ο ιδιωτικός τομέας να επενδύει, πιστεύω ότι θα ανέβει πάρα πολύ ο κόσμος που θα έρχεται στην Κεφαλονιά. Όμως κάθε χρόνο σπάμε ρεκόρ και δεν πρέπει να ανησυχούμε , γιατί θα Βαδίζει πάντα ανοδικά η Κεφαλονιά κα εμείς συμβαδίζοντας με τον ιδιωτικό τομέα θα κάνουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής, επάρκεια νερού , καθαριότητα, αποχετεύσεις, γιατί αν δεν εξελίσσουμε τις υποδομές μας δεν θα αντέξουν περισσότερο κόσμο. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και χρόνο με τον χρόνο θα αποκτούμε με ομοψυχία κα ενότητα αυτά που θέλουμε. Εμείς είμαστε από την φύση μας άτομα που δεν θέλουμε να διχάζουμε την κοινωνία και αυτό το κάλεσμα κάνω κι εγώ τώρα , την Κυριακή το βράδυ μετά τα αποτελέσματα να τα ξεχάσουμε όλα και από την Δευτέρα το πρωί μαζί ενωμένοι όλοι να προχωρήσουμε για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε για το νησί. Θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι αγαπούν το νησί μας».

Δεν έκρυψε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ότι έχει αφιερώσει μαζί με τους συνεργάτες του ανεξάντλητες ώρες στον Δήμο και ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους που προέκυψαν τα τέσσερα χρόνια και επίσης έκανε γνωστό ότι υπάρχει μέριμνα καταγραφής και δήλωσης στο Κτηματολόγιο της Δημοτικής περιουσίας σε όλα τα όρια του Δήμου και στην συνέχεια θα υπάρξει μέριμνα για την αξιοποίησης της.

Κλείνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αργοστολίου : «Παραλάβαμε τα ακίνητα του Δήμου, τα στάδια τα γήπεδα κλπ αφημένα στην αδιαφορία και εγκατάλειψη των προηγούμενων εννέα χρόνων. Η προσπάθεια μας ήταν να βάλουμε τέλος σ αυτή την εγκατάλειψη και αν δεν γινόταν επισκευή στο κολυμβητήριο θα έπρεπε να ξαναφτιαχτεί από την αρχή. Εμείς θέλουμε να έχουμε περισσότερα στάδια και περισσότερους χώρους άθλησης για τα παιδιά μας, γιατί τα θέλουμε εκεί κα όχι σε άλλους χώρους. Τα παιδιά μας τα θέλουμε στα στάδια και στα γήπεδα. Επιλέξαμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μην κάνουμε πολλές εκδηλώσεις για να φτιάξουμε τους αθλητικούς μας χώρους και νομίζω ότι δεν τα πήγαμε άσχημα και στον πολιτισμό. Και όσον αφορά τους καλλιτέχνες που ήταν στην εκδήλωση του κ Παρίση την Πέμπτη στην πλατεία, νομίζω ότι ο Δήμος έκανε πολλές εκδηλώσεις με τους συγκεκριμένους και δεν ήταν αποκλεισμένοι . Δεν θα συμφωνήσω και με τις φωνές που λένε ότι οι εκδηλώσεις σταματούν στο καλοκαίρι , γιατί και τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες».

Κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο στην κεντρική ομιλία του την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου το βράδυ στην πλατεία Αργοστολίου να κλείσουν μαζί την προεκλογική περίοδο και να στηρίξουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στην κάλπη την «Δημοτική Συμπολιτεία» μαζικά, δίνοντας την υπόσχεση ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα δώσουν όλη τους την ενέργεια για να ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη που θα τους δείξουν.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-173861197?si=c3322444a0274390a4b9472ca936c003&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250