Διλινάτα : Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου αποσκλήρυνσης του νερού (Τζωρτζάτος στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 11:06

Διλινάτα : Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου αποσκλήρυνσης του νερού (Τζωρτζάτος στον COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος.

Ο κ. Τζωρτζάτος αναφέρθηκε αρχικά στις προεκλογικές διεργασίες  για την στελέχωση των ψηφοδελτίων , κάνοντας γνωστό ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στην κοινότητα Διλινάτων « Όταν μία Δημοτική Αρχή έχει βοηθήσει ένα Κοινοτικό Συμβούλιο τα μέγιστα με την προεδρεία την δική μου και έχουμε παράξει έργο, πρώτα ηθικά απέναντι στον Δήμαρχο και στο σύνολο της Δημοτικής Αρχής, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Θα στηρίξουμε τον νυν Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε και αυτός ως Δήμαρχος και εμείς ως Κοινοτική Αρχή , ώστε να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα προς όφελος του συνόλου των κατοίκων του χωριού μας και όχι μεμονωμένα συμφέροντα και πρακτικές του παρελθόντος».

Στην συνέχεια ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής Δημοτικής αρχής και την προσήλωση της τον στόχο της να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα: « Αυτή η Δημοτική Αρχή είχε και το όραμα και την δυναμική και την γνώση από ικανά στελέχη , Τσιλιμιδός, Μινέτος κλπ, και έχει καταφέρει να φτιάξει μελέτες, να έχει βρεί χρηματοδοτήσεις , να έχει υλοποιήσει πάρα πολλά έργα και να έχει δημοπρατήσει άλλα τόσα».

Ο κ Τζωρτζάτος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα προηγούνται των έργων, τα  προσκόμματα , και την γραφειοκρατία και το πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθούν όλα τα έργα από την στιγμή που δεν υπήρχε καμία μελέτη. Χαρακτήρισε δε κάποια έργα όπως η αλλαγή αμιαντοσωλήνων  σε Λειβαθώ και Αργοστόλι , έργα ζωής και εξήρε το έργο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Έκανε ευθεία επίθεση στον π. Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση απαριθμώντας για μια ακόμη φορά τον ζημιογόνο τρόπο αντιμετώπισης των Διλινάτων και των άλλων Κοινοτήτων κατά την θητεία του, σε αντίθεση με την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου που έδωσε ευκαιρίες και δυνατότητες στις Κοινότητες και  διερωτήθηκε ποιος θα τον ξαναψηφίσει.

Στον κ Ανουσάκη  επίσης που κατέρχεται στις εκλογές Οκτωβρίου επικεφαλής δικής του παράταξης, καταλόγισε συνευθύνη με τον κ. Παρίση ως μέλος της Δημοτικής αρχής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς»  για την απραξία έργου στην θητεία της.

Στην Δημοτική παράταξη Παντελειού απέδωσε  αποστασιοποίηση από τα προβλήματα των χωριών και  ελάχιστη παρουσία των μελών της στην καθημερινότητα και τα προβλήματα τους και τόνισε:

« Οι πόρτες τώρα είναι ανοιχτές , ενώ στο παρελθόν ήταν κλειστές για όλους εμάς τους αιρετούς. Υπερηφανεύονται για την ανάπλαση της πλατείας και τις πεζοδρομήσεις στο Αργοστόλι και την αφαλάτωση του νερού, τρία όντως σημαντικά έργα, όμως αν δεν ήταν ο κ Λυκούδης , δεν θα μπορούσαν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Παρίση να υλοποιήσουν αυτά τα έργα. Όμως στο υπόλοιπο του Δήμου Κεφαλονιάς, ας μας πουν ένα έργο».

Τέλος ο κ Τζωρτζάτος, αφού αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έχει υλοποιήσει η Τοπική Κοινότητα με τα χρήματα των ΑΠΕ, πλακοστρώσεις, ανακατασκευή δρόμων, την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου στο χωριό μετά από 10 χρόνια με την βοήθεια του Δήμου, ενημέρωσε ότι η Τοπική Κοινότητα Διλινάτων  αποφάσισε την αγορά απινιδωτή και την παραγγελία μελέτης για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αποσκλήρυνση του νερού της Κοινότητας.

Κλείνοντας ενημέρωσε ότι 2 Αυγούστου η Τοπική Κοινότητα διοργανώνει μουσική βραδιά στην πλατεία των Διλινάτων με το συγκρότημα του Μάκη Παπά και του Ζήση Σκλαβουνάκη.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250