Σαμούρης στον COSMOS 96,5: «Φτηνή αντιπολίτευση να μας κατηγορούν για τα πάντα»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 13:31

Σαμούρης στον COSMOS 96,5: «Φτηνή αντιπολίτευση  να μας κατηγορούν για τα πάντα»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τούς  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και   Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης.

Ο  κ Σαμούρης ξεκινώντας έδωσε το στίγμα της λεπτομερούς επιμέλειας  στην καθαριότητα του Δήμου Αργοστολίου και ενημέρωσε σχετικά: « Τέλος Ιουνίου έφυγαν 10 άτομα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, παρ όλα αυτά έχουμε εξαίρετους υπαλλήλους και νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Η καθαριότητα βέβαια απαιτεί εγρήγορση και αγώνα., γιατί καθαρή πόλη σημαίνει καθαροί πολίτες και χωρίς την δική τους συνδρομή δεν μπορεί να έχεις καθαρή πολιτεία».

Αναφέρθηκε στο τρόπο που η υπηρεσία καθαριότητας επιχειρεί καθημερινά και καταφέρθηκε εναντίον κάποιων υποψηφίων για το ότι προβάλλουν επιλεκτικά καλάθια απορριμμάτων για να θίξουν το έργο της υπηρεσίας, χαρακτηρίζοντας αυτή την τακτική ως πολύ φτηνή αντιπολίτευση. « Καθημερινά φιγουράρουν σε site τα σκουπίδια της Ζακύνθου και στην Κεφαλονιά και το Αργοστόλι δεν υπάρχει θέμα και οι αποτυχόντες πολιτικάντηδες επιχειρούν να μας εκθέσουν, όπως με την φωτογραφία του Πύργου του ναυαγοσώστη από τις Άμμες που έπεσε με την κακοκαιρία. Ας σοβαρευτούν λιγάκι και ας βρούν κάτι άλλο, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή από ότι κάνει καθημερινά κρίνεται και μόνο ένας κακοπροαίρετος δεν μπορεί να το δει. Καθαριότητα, ηλιακές σημάνσεις, γκαζόν ,κοινόχρηστοι χώροι, δρόμοι στρωμένοι,. Υπογράψαμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου απ το άγαλμα καββαδία ως το Λιμεναρχείο ύψους 1.200.000 κλπ.

Εγώ που είμαι από το 2002 Δημοτικός Σύμβουλος, δεν έχω ξαναδεί μέσα στην ίδια 4ετία να κάνεις μελέτη, να εντάσεις έργο , να το δημοπρατείς και να το ξεκινάς. Ας σοβαρευτούν και ας κάνουν πολιτική για κάτι άλλο.

Ο Δήμαρχος καλά κάνει και είναι και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Ο Αλέκος  Παρίσης που βγήκε να πει ότι ο Μιχαλάτος κατέστρεψε τον τουρισμό, βρήκε μία προίκα από τον Τσιλιμιδό, την οποία εκτέλεσε την 2η 4ετία και αν δεν ήταν ο Διονύσης Λυκούδης, δεν θα έκανε τίποτα .Είναι ένας αποτυχών Δήμαρχος και  αν δεν ήταν και ο Θόδωρος Γαλιατσάτος Περιφερειάρχης Κεφαλονίτης, θα ήταν πολλά τα μπλα-μπλά και τηγανίτα τίποτα. Η Διευθύντρια της Fraport  από τις 10 Ιουνίου μου είπε ότι είμαστε 7% πάνω από πέρυσι. Το 2018 που είχαμε 45 κρουαζιερόπλοια έφταιγε η Τουριστική Επιτροπή;».

Ο κ Σαμούρης αναφέρθηκε επίσης στην Τουριστική Επιτροπή και τα μέλη της που τα χαρακτήρισε αξιόλογα και στο  πολύ καλό έργο που αποδίδει.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο κολυμβητήριο ,απαρίθμησε τις παρεμβάσεις στους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους του Δήμου και άφησε να εννοηθεί , ότι ενδεχομένως δεν θέλουν κάποιοι να γίνεται έργο στον Δήμο η αντιδρούν γιατί θίγονται (εγκαταστάσεις του ΝΟΑ).

Συμπλήρωσε στην συνέχεια, ότι ξεκινά άμεσα η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο και στον ανακαινισμένο χώρο του Λιμεναρχείου μελετάται να δοθεί τμήμα εκτός χώρου ελέγχου για χρήση πάρκινγκ από 6 το απόγευμα έως 1π.μ.

Στάθηκε στα όσα δημοσίευσε ο π. Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης για την καθυστέρηση στον διαγωνισμό για τις παραλίες και αφού εξιστόρησε την κείμενη νομοθεσία, ανέφερε: « Θα έπρεπε οι παραλίες να ανήκουν στους Δήμους , όμως έχοντας τους όποιους λόγους το αρμόδιο Υπουργείο να τις διαχειρίζεται, ας τις δώσει για μία 5ετία η 10ετία και να παίρνει τα ποσοστά του. Ο Δήμος με το σημερινό καθεστώς παίρνει το 60% και το 40% το παίρνει  το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Δήμος για την ναυαγοσωστική τους κάλυψη δαπανά 480 χιλιάδες, όταν το 2020 ήταν 145 χιλιάδες. Τα νούμερα είναι τεράστια και αν τα αθροίσουμε όλα αυτά, ο Δήμος μπαίνει μέσα επί της ουσίας. Αυτό είναι άλλο ένα μπαλάκι του κεντρικού κράτους προς την Αυτοδιοίκηση που δυστυχώς δε επιλύεται. Παρ όλα αυτά ήρθε η ΚΥΑ , μεσολάβησε το Πάσχα, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Η Ρόδος που είναι πρωτοπόρος του τουρισμού, δημοπράτησε 27 Ιουνίου, εμείς αργήσαμε να δημοπρατήσουμε που δημοπρατήσαμε από τις αρχές Ιουνίου τις απευθείας και μεσολάβησε ένα διάστημα 10 ημερών για να δημοπρατήσουμε Αργοστόλι και Λειβαθώ; Οι περισσότεροι έχουν υπογράψει τις συμβάσεις και είναι θέμα πλέον των εχόντων την λειτουργία τους εάν θα οργανώσουν τις παραλίες. Εκτίθεται ο κ Παρίσης και ήταν δήμαρχος για 9 χρόνια και γνωρίζει. Αυτή είναι φτηνοπολιτική αντιπολίτευση».

Κλείνοντας ο κ Σαμούρης επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή Παρίση δεν άφησε ούτε μία μελέτη και το έργο που γίνεται σήμερα είναι αξιοσημείωτο ,και συμπλήρωσε την  αλλαγή των αμιαντοσωλήνων , την αγροτική οδοποιία τις ασφαλτοστρώσεις εντός και εκτός Αργοστολίου, τις αναπλάσεις , την αλλαγή του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας του Δήμου .

« Η Αυτοδιοίκηση σε μαθαίνει, είναι αγώνας δρόμου  και δεν είναι λόγια και αμπελοφιλοσοφία. Είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας στον πολίτη».

Υ.Σ. Για τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας ενημέρωσε ότι κατά την διάρκεια του καύσωνα  εργάζονται ώρες που η θερμοκρασία είναι σε λογικά επίπεδα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250