Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 01:31

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Με ιδιαίτερη τιμή , ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχτηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ.Du Qiwen.

Τον κ.Πρέσβη συνόδευαν οι Διπλωματικοί Συνεργάτες του Dr.Chen Xiao σε θέματα Πολιτισμού και κ.Sun Liwei, ως Οικονομικός και Εμπορικός Ακόλουθος.

Την Κινέζικη Αντιπροσωπεία συνόδευαν οι : κ.Κ.Γαλιατσάτος, κ.Κ.Γρηγορόπουλος και κ.Τ.Μαρίνος.

Στη Σύσκεψη Εργασίας ,που ακολούθησε με θέματα : Τουρισμός, Εμπορικές Συνεργασίες και Πολιτιστικές Ανταλλαγές, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Κεφαλονιάς : κ.Σ.Σαββαόγλου, κ.Σ.Κουνάδης , κ.Ε.Κεκάτος και ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Γ.Γ. της Π. Ο. Ξ. κ.Σ.Γαλιατσάτος.

 

Οι Προτάσεις του κ.Δημάρχου για διερεύνηση δυνατότητος Αδελφοποίησης με Περιοχή της Κίνας, η συνεργασία με Πανεπιστήμια, η ενθάρρυνση των εξαγωγών - μοναδικής ποιότητας - Κεφαλονίτικων προϊόντων (Λάδι, Κρασί, Μέλι) και η καθιέρωση Εβδομάδας Κινέζικου Πολιτισμού στο Νησί έγιναν αποδεκτές από τον κ.Πρέσβη, ο οποίος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την Κεφαλονιά.

 

Η κ.Μ.Γαλιατσάτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Λειβαθούς προσέφερε ως συμβολικά Δώρα στην Κινέζικη Αντιπροσωπεία σε ειδική Συσκευασία «Λάδι».

Δώρα επίσης αντάλλαξαν ο κ.Δήμαρχος με τον κ.Πρέσβη.

 

Ακολούθως έγινε Σύσκεψη στα Γραφεία της Περιφέρειας, υπό την Προεδρία του Α/Περιφερειάρχη, κ.Σ.Κουρή, όπου τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο κ.Ε.Κεκάτος..  

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250