Σπύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5: Με σύμπνοια και καλή συνεργασία έχουμε καταφέρει την δημοπράτηση πολλών έργων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 10:58

Σπύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5: Με σύμπνοια και καλή συνεργασία έχουμε καταφέρει την δημοπράτηση πολλών έργων

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Σάμης Σπύρος Σπαθής, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες επισκέψεις του σε Υπουργεία, στην συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων , στο προσωπικό του Δήμου Σάμης και στον προγραμματισμό έργων για τον Δήμο Σάμης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοπρατήσουμε το έργο της ύδρευσης Πυργιού -Ζερβάτων και την τηλεμετρία  ύψους 3.641.000 ευρώ . Στην τελευταία απόφαση έγκρισης από το πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης» με το οποίο χρηματοδοτηθήκαμε με 3 εκατομ ευρώ. Στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής του προγράμματος , θα εγκριθούν οι χρηματοδοτήσεις των μελετών του παραλιακού μετώπου της Σάμης , του Αθλητικού Κέντρου και της  εισόδου της πόλης από την Δρογκαράτη έως το Κέντρο Υγείας Σάμης. Επίσης  ο αγωγός του βιολογικού που έχει σταματήσει στον Καραβόμυλο ,θα επεκταθεί έως την Αγία Ευφημία. Η αναβάθμιση του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας που θα γίνει συμπεριλαμβάνει και τον βιολογικό. Όλα αυτά τα έργα αφορούν τα 3.500.000 ευρώ. Δημοπρατήσαμε το εργοστάσιο αφαλάτωσης του Φισκάρδου και καλώς εχόντων των πραγμάτων 15 Μαίου θα έχουμε ανάδοχο».

«Όλα αυτά τα πετυχαίνουμε με πολύ δουλειά , αγάπη για τον τόπο μας και σύμπνοια μεταξύ μας. Ευχαριστώ για πολλοστή φορά τις υπηρεσίες των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Ιθάκης που μας παρέχουν συναδέλφους μηχανικούς και προσωπικό για να δημοπρατούμε και να επιβλέπουμε τα έργα. Η συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής έχει αποδώσει και τα αποτελέσματα φαίνονται. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τα αποτελέσματα των δύο πρώτων χρόνων της διαχείρισης του Δήμου με τους τελευταίους 14 μήνες που είμαι κι εγώ Αντιδήμαρχος για να καταλάβει την διαφορά. Κατά 95% οι αποφάσεις  είναι ομόφωνες και τα πράγματα πηγαίνουν σε καλή κατεύθυνση».

« Θα γίνουν παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καραβόμυλο , θα δημοπρατηθεί εντός των επόμενων ημερών το γήπεδο 5*5 στα Ζερβάτα και τρέχουμε την μελέτη για το νέο αθλητικό κέντρο Σάμης να ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης».

« Τις υπηρεσίες συντήρησης και ευπρεπισμού του πρασίνου για την Δημοτική Ενότητα Σάμης αποφασίσαμε να τις δώσουμε σε ιδιώτη και το ίδιο θα κάνουμε και με όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Οι παρεμβάσεις που έγιναν πέριξ του ναού στην Σάμη αφορούν την Εκκλησία και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και προσωπικά δεν συμφωνούσα με τον τρόπο κοπής. Ο ιδιώτης που αναλαμβάνει, θα έχει την υποχρέωση της αποψίλωσης χόρτων σε όλα τα χωριά, και θα κάνει όλο τον ευπρεπισμό. Δεν έχουμε επαρκές προσωπικό και γι αυτό λάβαμε αυτή την απόφαση».  

«Στην Τεχνική Υπηρεσία υπηρετεί μια προϊσταμένη-τοπογράφος- κι ένας τεχνολόγος μηχανολόγος και σε όλο τον Δήμο έχουμε 3 οδηγούς και κανέναν εργάτη καθαριότητας. Καταφέρνουμε να τα βγάζουμε πέρα με τη σύμπνοια που έχουμε και το παράδειγμα μας θα το πάρει όλη η Ελλάδα και θα είμαστε όλοι καλύτεροι. Προσωπικά θα προσπαθήσω να συνεχίσει αυτή η σύμπνοια».

« Στην Άσσο αποκαταστάθηκε το π. Δημοτικό Σχολείο  και δεν θα αργήσει να δημοπρατηθεί και η πλατεία με τους γύρω δρόμους με 750 χιλιάδες ευρώ. Όσον αφορά τον δρόμο που έχει πρόβλημα , έχει δημοπρατηθεί όπως με ενημέρωσε ο κ. Τραυλός και γι αυτό το θέμα έχουμε κάνει αλλεπάλληλες παραστάσεις, όπως και για πολλά ακόμα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας».

«Στο Φισκάρδο το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το π. Δημοτικό Σχολείο με 260 χιλιάδες ευρώ, η αφαλάτωση που προείπα, και γίνεται αυτή τη στιγμή η μελέτη ύδρευσης του τμήματος της Ερίσσου που το έχει ανάγκη, η οποία θα παραδοθεί σε λιγότερο από ένα μήνα και θα ψάξουμε για χρηματοδότηση. Προσπαθούμε να βρούμε λύση με την αφαλάτωση της Άσσου, όμως υπάρχει πρόβλημα γιατί κάποιοι συμπολίτες μας αντιδρούν για το σημείο κατασκευής της. Βρισκόμαστε στην διαδικασία να δημοπρατήσουμε τον νέο Παιδικό Σταθμό στην Έρισσο που έχει χρηματοδότηση, θα προχωρήσουμε σε έργο οδοποιίας ύψους 800 χιλιάδων ευρώ που αφορά όλες τις ενότητες με ιδιαίτερο βάρος στην Σάμη και ξεκινά και το μεγάλο έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί και βρισκόμαστε στην διαδικασία υπογραφής της σύμβασης της αγροτικής οδοποιίας 20 χιλιομέτρων. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250