Τάσος Τζωρτζάτος: Ανοιχτή επιστολή στον Βουλευτή για τα χρήματα των ΑΠΕ - Τα 3 ερωτηματικά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 11:05

Τάσος Τζωρτζάτος: Ανοιχτή επιστολή στον Βουλευτή για τα χρήματα των ΑΠΕ - Τα 3 ερωτηματικά

Σήμερα ενημερωθήκαμε από το βουλευτή κύριο Παναγή Καππατο με δελτίο τύπου για την απόφαση του Υπ. ενέργειας και περιβάλλοντος να κοινοποιήσει ουσιαστικά στους δήμους της χώρας τις δικαιούχους κοινότητες όπου ανέρχονται σε 475 ανά την επικράτεια για το ποσοστό που δικαιούνται στο ανταποδοτικό τέλος 1% στους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος από τις ΑΠΕ και για την περίοδο λειτουργίας το έτος 2020.

Σίγουρα η συγκεκριμένη απόφαση όπου αφορά και τις εννιά κοινότητες του νόμου μας μας βρίσκει σύμφωνους και πολύ περισσότερο τώρα όπου η ακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι στα ύψη. Όμως για άλλη μια φορά το υπουργείο κύριε βουλευτή αφήνει αναπάντητα ,και άλυτα τα θέματα που προκύπτουν τόσο στην απόδοση των χρημάτων ανά κοινότητα όσο και στις τυχόν διενέξεις που προκύπτουν μεταξύ των κοινοτήτων όπου ανήκουν διοικητικά τα αιολικά πάρκα μένοντας στα ίδια προβλήματα διαχρονικά. Και τι εννοώ με τα παραπάνω ζητώντας δημόσια τη συνδρομή σας ως βουλευτής ώστε να λυθούν επιτέλους τα κακώς κείμενα και οι παραλήψεις του νόμου.

1: Γιατί δεν αποδίδεται και το οικονομικό έτος 2021 όπου έχει εισπραχθεί από το ΔΑΠΕΕΠ οργανισμός όπου κάνει τις οικονομικές εκκαθαρίσεις των αιολικών πάρκων;
2: Τα χρήματα αυτά όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκονται και αν είναι σε τράπεζα που πηγαίνουν οι τόκοι αφού μιλάμε για ένα έτος το ποσό ανέρχεται σε 10.678.809,13 ευρώ στο σύνολο και των 475 κοινοτήτων;
3: Κάθε φορά που υπουργός με υπουργική απόφαση αναρτώνται οι δικαιούχες κοινότητες δίδεται η δυνατότητα σε κάθε κοινότητα σε διάστημα ενός μηνός αν νομίζει ότι θίγεται να υποβάλει ένταση. Το ερώτημα που τίθεται είναι όποιος πρόεδρος ή κοινοτικό συμβούλιο θέλει να διασφαλίσει και να διεκδικήσει για τα συμφέροντα της κοινότητας του και των κατοίκων του πρέπει να πληρώσει όλα τα έξοδα προσωπικά αφού ο νομοθέτης δεν προβλέπει καμία δαπάνη για τις εν λόγω ενστάσεις οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται από τοπογραφικά ,και φυσικά παρουσία στο υπουργείο και πολλά αλλά.

Κύριε βουλευτή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα παραπάνω ζητήματα για να επιλυθούν και κυρίως ότι αφορά το που ανήκουν διοικητικά τα αιολικά χρειάζεται η καθοριστική συμβολή του υπουργείου εσωτερικών με την έκδοση ενός εγκεκριμένου ψηφιοποιημένου χάρτη όπου θα ορίζει τα διοικητικά όρια τόσο των κοινοτήτων αλλά και των δήμων λύνοντας όλα τα προβλήματα που προκύπτουν είτε είναι αιολικά πάρκα ή διοικητικής φύσεως πχ κτηματολόγιο, δασαρχείο κλπ κάτι που ζητά συνεχώς όπως μας είπε προφορικός ο διευθυντής των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Αντωνόπουλος Δημήτριος και πρόεδρος των επιτροπών ενστάσεων του υπουργείου ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Δυστυχώς από την εμπειρία μου τόσο εμένα όσο και των συναδέλφων προέδρων κατά την συμμετοχή μας στην επιτροπή ενστάσεων στο υπουργείο ενέργειας κοινοί διαπίστωση όλων μας είναι ότι το υπουργείο εσωτερικών όχι μόνο αδιαφορεί και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του αλλά και επιδεικτικά δεν συμμετείχε σε καμία από τις 57 συνεδριάσεις ο ορισμένος εκπρόσωπος του όπως πληροφορηθήκαμε.

Όπως καταλαβαίνετε είμαι υποχρεωμένος ως πρόεδρος της κοινότητας Διλινατων να ξανακάνω ενστάσεις ώστε να διεκδικήσω για τα συμφέροντα της κοινότητας μου και των κατοίκων τις με ότι αυτό συνεπάγεται για εμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκαση των ενστάσεων να μην αποδίδονται τα χρήματα στους κατοίκους των κοινοτήτων όπου έχουν γίνει ενστάσεις.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση
ο πρόεδρος της κοινότητας Διλινατων
Αναστάσιος Τζωρτζάτος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250