Ο Θεόφιλος αδειάζει Ανουσάκη για τα έργα στο Μουσείο Σκλάβου - "Κανονικά προχωρούν τα έργα..." (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 20:26

Ο Θεόφιλος αδειάζει Ανουσάκη για τα έργα στο Μουσείο Σκλάβου - "Κανονικά προχωρούν τα έργα..." (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος με αφορμή το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» Νίκος Ανουσάκης, αναφορικά με την στατική μελέτη του Μουσείου Γεράσιμος Σκλάβος.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι ο κος Ανουσάκης από την αρχή ήταν αρνητικός στην αλλαγή του κτιρίου από Δημαρχείο σε Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου. Νομίζω όλοι θυμόμαστε τους χαρακτηρισμούς που είχαμε ακούσει. Ο Δήμος και οι Τεχνικές Υπηρεσίες καταφέραμε να έχουμε μελέτη και δημοπρατήσαμε το έργο και ο εργολάβος είναι εκεί και εργάζεται και προχωράει η κατασκευή του Μουσείου. Μέσα σε μια μελέτη και σε ένα έργο πάντα υπάρχουν απρόοπτα που δεν έχουν υπολογιστεί. Η τεχνική υπηρεσία παρακολουθεί το έργο σε συνεργασία με τον εργολάβο. Στον πάνω όροφο υπάρχουν κάποιοι τοίχοι από μπετόν και δεν είναι εύκολο να καθαιρεθούν. Θα πρέπει να το δει η υπηρεσία αν θα κοπούν οι τοίχοι ή αν θα πρέπει να τροποποιηθεί η μελέτη, αλλά το έργο προχωράει κανονικά. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θεωρώ ότι δεν κάνει καλό να αναφέρεται κάποιος με άσχημο τρόπο για το έργο. Το εξήγησα και στον κο Ανουσάκη και ελπίζω να είναι και ο ίδιος στα εγκαίνια του Μουσείου μέσα στο 2023».

«Φαντάζομαι ότι κάποιος ενημέρωσε  λανθασμένα τον κο Ανουσάκη, γιατί δεν είχα καμία ενημέρωση να πήγε στην Τεχνική Υπηρεσία και να ρωτήσει και να πάρει πληροφορίες για το έργο. Αυτό τον οδήγησε να βγάλει την ανακοίνωση. Έπρεπε να πάει και να ρωτήσει και να μάθει. Αυτό που στεναχωρεί και πειράζει τον Νίκο Ανουσάκη είναι ότι το έργο προχωράει».

Είναι προεκλογικά τα έργα;

«Έχουμε πει ότι από την ένταξη ενός έργου θέλεις ένα χρόνο για να έχεις εργολάβο και να ξεκινήσει το έργο. Σύνταξη μελέτης, ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο, διαδικασία δημοπρασιών και αρχή εκτέλεσης έργου. Αυτά θέλουν 3 χρόνια. Αυτή είναι η σειρά. Αν υπήρχε έτοιμη μελέτη και κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα όταν αναλάβαμε, τώρα το έργο θα είχε εκτελεστεί. Αυτοί που λένε ότι τα έργα είναι προεκλογικά, δεν χαίρονται που γίνονται έργα; Αν είναι προεκλογικά, τότε να γίνονται εκλογές κάθε χρόνο…».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθούν τα χρήματα που έχουμε από τα προγράμματα. Σε κάθε πρόγραμμα ήμασταν έτοιμοι και υποβάλλαμε αιτήσεις. Είχαμε και την βοήθεια του Βουλευτή, αλλά ήμασταν έτοιμοι και συνεχίζουμε. Ακόμα και τώρα ετοιμάζουμε μελέτες για τις αναπλάσεις πλατειών των χωριών. Σχεδιάσαμε και τις αναβαθμίσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι αμιαντοσωλήνες, αναπλάσεις στο Αργοστόλι…Και μάλιστα έχουμε και ανάδοχο. Θα δείτε πολλές αλλαγές και πολλά έργα που τα είχε ανάγκη ο Δήμος. Και μια επιπλέον μελέτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια για δημοτική και επαρχιακή οδοποιία. Όλοι οι δρόμοι του Αργοστολίου θα έχουν νέα άσφαλτο. Μπορεί να υπάρξει ταλαιπωρία αλλά θα είμαστε όλοι περήφανοι».

«Πρέπει να υπάρχει στήριξη και αλληλεγγύη από όλους για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δείξει την ωριμότητα και έχει αποδείξει ότι σε ότι χρειάζεται είναι ενωμένο».




00 inkefalonia general ad 300X250