Μινέτος στον COSMOS 96,5: «Έχουμε όραμα, απλώς κάποιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 17:13

Μινέτος στον COSMOS 96,5: «Έχουμε όραμα, απλώς κάποιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν»

O αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα έργα που εκτελούνται το τελευταίο διάστημα, ειδικά στους αθλητικούς χώρους, δίνοντας και απαντήσεις στους επικριτές του.

«Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να λέει ότι δεν γίνονται έργα. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και αυτοί που καταγγέλλουν το ξέρουν, γιατί είναι στα Δημοτικά Συμβούλια και έχουν δει και τους διαγωνισμούς και ξέρουν και τις εταιρείες που τα έχουν αναλάβει. Έργα εκτελούνται συνεχώς και τώρα αναμένεται να ξεκινήσουν και έργα που θα είναι διετή ή τριετή, γιατί το φυσικό αντικείμενό τους είναι πολύ μεγάλο. Για παράδειγμα η αλλαγή των αμιαντοσωλήνων. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν πριν τοποθετηθεί ο ανάδοχος».

«Αρκετοί μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε όραμα, πιθανώς επειδή δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Εμείς παραλάβαμε αρκετούς αθλητικούς χώρους σε μια Α κατάσταση, η οποία δεν ήταν καλή. Όπως το γήπεδο των Κεραμειών που δεν λειτουργούσε, το Κολυμβητήριο ήταν στα όριά του, το γήπεδο των Διλινάτων και στο Κλειστό γήπεδο η οροφή είχε καταρρεύσει. Το πρώτο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε είναι να τους αναβαθμίσουμε και μετά να μπούμε στην παραγωγική  διαδικασία που θα έχει ο Δήμος και οι επαγγελματίες οφέλη. Τι εννοώ; Πέρυσι έγινε το τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και μπήκε στην λίστα των επίσημων τουρνουά. Αυτή η διοργάνωση έφερε κόσμο στην Κεφαλονιά, διανυκτερεύσεις, έσοδα…Έχουμε βάλει ως στόχο, στην πλήρη ανάπτυξή τους τα γήπεδα (με αθλήματα) να φέρνουν 25 χιλιάδες διανυκτερεύσεις. Έχουμε τελειώσεις τα γήπεδα Κεραμειών και Διλινάτων. Έχουμε έρθει και σε επαφή με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, προκειμένου η κοινότητα του ποδοσφαίρου να έρθουν μεγάλες διοργανώσεις που θα μείνουν. Πρώτος στόχος μας είναι οι αθλητικοί χώροι ασφαλείς για τους δημότες μας».

«Το Κολυμβητήριο είναι στην φάση του γεμίσματος της πισίνας. Μόλις ολοκληρωθεί θα καλέσουμε τους συλλόγους  και θα δοθεί η πισίνα και τα αποδυτήρια προς χρήση. Οι υπόλοιποι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί για να τελειώσουν οι εργασίες. Σιγά σιγά θα δίνονται προς χρήση και άλλοι χώροι. Το ζήτημα είναι να ξεκινήσει η λειτουργεία».

«Προχθές ήρθε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος του διαγωνισμού για την ανάπλαση του Αργοστολίου. Τις επόμενες μέρες θα καλέσουμε τον ανάδοχο να υπογράψει και σε ένα μήνα από την υπογραφή θα πρέπει να έχει στήσει το πρώτο εργοτάξιο. Η ανάπλαση είναι μεγάλο έργο, θα ξεκινήσουμε πρώτα από της Λαϊκές κατοικίες όπου δεν υπάρχουν εμπορικές δραστηριότητες και μπορεί να γίνει αν μέσω τουριστικής περιόδου. Ένα άλλο σημείο θα μπορούσε να είναι ο δρόμος του Αγίου Ελευθερίου… Θα ξεκινήσουμε από περιοχές που δεν θα ενοχλήσουν την τουριστική κίνηση».

«Δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά. Ένα ζήτημα είναι τι θα προλάβουμε να κάνουμε μέχρι τον Οκτώβριο. Όμως ότι έχουμε σχεδιάσει που σχετίζεται με ανάπλαση, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν. Δεν θα σταματήσουμε τους διαγωνισμούς τώρα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα. Προχωράμε στις συμβασιοποιήσεις και όλα θα γίνουν είτε πριν τον Οκτώβριο είτε μετά. Ακόμα και αν δεν είμαστε εμείς  Δημοτική Αρχή, θα είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος την ευθύνη και να πει ότι δεν γίνονται.  Έχουμε δει έργα να μην τελειώνουν ή να αργούν πολύ. Αλλά σήμερα αυτό που έχει αλλάξει, είναι ότι αν ένα έργο έχει συμβασιοποιηθεί και δεν ολοκληρωθεί, τα πρόστιμα είναι τεράστια. Δε νομίζω να αναλάβει κάποιος τέτοια ευθύνη. Αν κάποιος δει τις ενέργειές μας, θα καταλάβει αν έχουμε όραμα».




00 inkefalonia general ad 300X250