Τραυλός στον COSMOS 96,5 – Τι απαντά για την απουσία της ΠΙΝ από τις τουριστικές εκθέσεις και για το πρόστιμο στον ΦΟΔΣΑ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 19:00

Τραυλός στον COSMOS 96,5 – Τι απαντά για την απουσία της ΠΙΝ από τις τουριστικές εκθέσεις και για το πρόστιμο στον ΦΟΔΣΑ

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης  Κεφαλονιάς κι Ιθάκης Σταύρος Τραυλός,  ο οποίος μίλησε για το πέρασμα της πρόσφατης κακοκαιρίας από Κεφαλονιά και Ιθάκη και  για τα όσα ήρθαν στην δημοσιότητα σε σχέση με την απουσία της Περιφέρειας  από τι εκθέσεις τουρισμού και τα πρόστιμα στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

« Είχαμε κάποιες μικροκαταπτώσεις σε δρόμους τις οποίες γρήγορα αποκαταστήσαμε. Είχαν καθαριστεί τα ρέματα και  ο όγκος της βροχής μπορεί να ήταν πολύ μεγάλος , όμως δεν είχαμε προβλήματα. Για την λακκούβα στον δρόμο της Κρανιάς προς Πόρο μετά τον δεύτερο κόμβο, επιμελήθηκε η Πολιτική προστασία της Περιφέρειας».

« Τον σχεδιασμό για τις εκθέσεις τουρισμού τον έχει η Κέρκυρα και η Περιφερειάρχης. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν έχουμε ακόμα προϋπολογισμό και περιμένουμε να εγκριθεί για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε. Το ότι δεν πήγαμε σε κάποια σημαντική έκθεση  έχει κακώς , όμως δεν μπορεί να πηγαίνει και σε όλες τις εκθέσεις η Περιφέρεια , γιατί μετά λένε ότι κατασπαταλούνται τα χρήματα. θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός , ότι πρέπει να δίνουμε παρουσία στις εκθέσεις , όμως και οι φορείς που διαμαρτύρονται και καλά κάνουν, όταν είχαμε πάει στο Ντουμπάι δεν ήρθαν μαζί μας, ενώ τους καλέσαμε. Εμείς γιατί δεν βγήκαμε τότε να τους καταγγείλουμε. Πρέπει να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς , αλλά με ισότιμα κριτήρια και όχι επειδή πάμε σε προεκλογική περίοδο να κρίνουμε την Περιφέρεια ότι δεν πήγε στις εκθέσεις ,όταν πέρσι παρακαλούσε και δεν ήρθε κανείς».

«Στον ΦΟΔΣΑ στην Παλλοστή σήμερα γίνεται το πιο σύγχρονο εργοστάσιο στην Ελλάδα με 12 εκατομ ευρώ, για να κάνουμε επεξεργασία, ενώ πρίν υπήρχαν μπαζωμένα σε βάθος 6 μέτρων σκουπίδια και ήταν ουσιαστικά μία χωματερή με καμία σχεδόν επεξεργασία των σκουπιδιών. Πάμε σε μία διαλογή που θα θάβουμε μόνο το 10%. Το πρόστιμο μπήκε γιατί δεν γίνονται όλα μέσα σε μια μέρα. Για την επιβολή του προστίμου λογικά θα γίνει ένσταση, όμως η ουσία του πράγματος είναι, ότι πλέον η Κεφαλονιά θα διαθέτει την πιο σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων και αυτό ήταν το ζητούμενο να γίνει».

Τέλος ο κ. Τραυλός ενημέρωσε ότι η αναστολή της λειτουργία των σχολείων την 26η Ιανουαρίου αποφασίσθηκε μετά τη προειδοποίηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα. Συνεχάρη δε την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και των Δήμων για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει για τον καθαρισμό των ρεμάτων και δεν υπήρξαν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά της Ζακύνθου και σημείωσε ότι αν στο μέλλον υπάρξει ξανά προειδοποίηση από το Υπουργείο Πολιτικής προστασίας, θα κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250