Το Μάρτιο πέφτει άσφαλτος σε κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου - Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 11:23

Το Μάρτιο πέφτει άσφαλτος σε κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου - Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον COSMOS 96,5

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα έργα που εκτελούνται αλλά και για εκείνα που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ασφαλτοστρώσεις στην πόλη του Αργοστολίου και τόνισε ότι έχει δημοπρατηθεί ένα έργο 1,1 εκατ. ευρώ, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την ασφαλτόστρωση. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Ο εργολάβος θα ξεκινήσει το έργο τον Μάρτιο, θα ξηλωθεί η παλιά άσφαλτος και θα πέσει η καινούργια, αφού οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για την ασφαλτόστρωση». Παράλληλα ο κος Μιχαλάτος, εξήγησε ότι θα είναι αρκετοί οι δρόμοι που θα φτιαχτούν φέρνοντας ως παράδειγμα τον δρόμο του Κολυμβητηρίου, τη Λεωφόρο Βεργωτή στην έξοδό της και άλλοι αρκετοί οι οποίοι έχουν μελετηθεί  και εν καιρώ θα ασφαλτοστρωθούν μέσω προγραμματικής του Δήμου και της Περιφέρειας. «Ο εργολάβος μας έχει διαβεβαιώσει, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει παρά την όποια ταλαιπωρία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κος Μιχαλάτος αναφέρθηκε και σε άλλα έργα του Δήμου, λέγοντας πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν αρκετά έργα ανάπτυξης και Υποδομών. Εξήγησε ότι πλέον στα χωριά δίνεται η ΣΑΤΑ προκειμένου να καλύπτονται ανάγκες σε μικρά έργα, άμεσα όπως και τα χρήματα των ΑΠΕ με τα οποία υλοποιούνται έργα. «Ελλείψει μελετών αργήσαμε. Τις επόμενες μέρες όμως θα ξεκινήσουν έργα. Στις 27 Δεκεμβρίου υπογράφουμε για το Μουσείο Σκλάβου και ξεκινάει ο εργολάβος. Ήδη έχουμε εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπλαση του Αργοστολίου, έχουμε ανάδοχο για την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων και μέσα στο 2023 θα φύγει όλος ο αμίαντος από το δίκτυο. Εκτελέστηκε η αγροτική οδοποιία, ολοκληρώνεται η γεώτρηση στην θέση Λάμπη, επισκευάσαμε τα περισσότερα δημοτικά κτίρια που ήταν εγκαταλελειμμένα. Το κολυμβητήριο επισκευάζεται, στο κλειστό γήπεδο θα επισκευαστούν και τα κομμάτια που δεν έχουν γίνει. Έχουν επισκευαστεί και γήπεδα στα χωριά» υπογράμμισε ο κος Μιχαλάτος καταλήγοντας ότι έχει γίνει πολύ δουλειά από τις υπηρεσίες και είναι πολλά τα έργα που έχουν ενταχθεί και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αναφερόμενος στην ανάπλαση στο κομμάτι της αγοράς, ο Δήμαρχος καθησύχασε όσους έχουν ανησυχία για την εξέλιξη των έργων ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου, τονίζοντας ότι ο εργολάβος θα μπορεί να κάνει δουλειά σε σημεία, ώστε να μην ενοχλεί τους επαγγελματίες, αλλά δεν γίνεται να υλοποιείται ένα έργο το οποίο δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ή ταλαιπωρία σε κάποιους.




00 inkefalonia general ad 300X250