Ο Σπύρος Σπαθής για τα έργα στον Δήμο Σάμης – Τι λέει για το εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Κάστρο της Άσσου (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 13:58

Ο Σπύρος Σπαθής για τα έργα στον Δήμο Σάμης – Τι λέει για το εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Κάστρο της Άσσου (COSMOS 96,5)

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Σάμης Σπύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα έργα που εκτελούνται στον Δήμο.

Έργα στον Δήμο Σάμης: Κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατευόμαστε, σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα. Βέβαια τα συγκεκριμένα έργα δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας, αλλά της Περιφέρειας η οποία έχει κάνει κάποιους καθαρισμούς σε ρέματα και λεκάνες απορροής.

Οδικό Δίκτυο: Το οδικό δίκτυο τον Χειμώνα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι τώρα.

Έργα στην περιοχή της Άσσου: Στεναχωριέμαι να ακούω ότι δεν έχουν γίνει πράγματα στην Άσσο. Έχει γίνει ο κεντρικός δρόμος, από εκεί που πέρασαν τα μπάζα μετά τον ΙΑΝΟ, έχει αποκατασταθεί πλήρως. Στο παραλιακό μέτωπο έχει φτιαχτεί τοιχίο και έχει οριοθετηθεί αιγιαλός και παραλία. Στο Δημοτικό Σχολείο αποκαταστήσαμε την στέγη. Επίσης οριοθετήθηκε ο δρόμος από τον κοινόχρηστο χώρο. Αν αυτά είναι τίποτα… Βέβαια πρέπει να γίνουν κι άλλα και προσπαθούμε να τα δημοπρατήσουμε μέσα στο 2023.

Τουριστικό κτίριο της Άσσου : Αυτό το κτίριο προσπαθούμε να το εντάξουμε σε πρόγραμμα. Με δικά μας μέσα δεν μπορούμε να το κάνουμε. Μέσα στο 2023 θα έχουμε ανταπόκριση και σε αυτό.

Κτίριο μέσα στο Κάστρο της Άσσου : Αναφορικά με όσα ακούστηκαν, ότι γίνονται μέσα σε αυτό το χώρο, εγώ δεν τα γνωρίζω. Από τις μπάρες του Κάστρου και μέσα, υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Μαζί με την Περιφέρεια προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τον ηλεκτροφωτισμό του Κάστρου και όλα αυτά γίνονται με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Άρα, όλο το κάστρο και ότι υπάρχει μέσα ανήκει στο Υπουργείο. Το ότι υπάρχει ιδιωτικός χώρος μέσα δεν αμφισβητείται, γιατί έχουν γίνει και δικαστήρια.

Είναι κρίμα να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και δυστυχώς έτσι γίνεται όταν μπλέκονται πολλοί. Υπουργείο, κτηματική υπηρεσία… Ο μόνος που δεν έχει αρμοδιότητα είναι ο Δήμος. Αφού η αντιπεριφέρεια μπορεί να βοηθήσει, θα κάνω έγγραφο προς τον κο Τραυλό να μας βοηθήσει και να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο. Εμείς όμως σαν Δήμος έχουμε κάνει διάβημα προς το Υπουργείο. Και όταν ήρθε στη Σάμη η κα Μενδώνη, τότε της ειπώθηκε το πρόβλημα. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του.

Αφαλάτωση Άσσου : Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έτρεξε να βρει τα χρήματα και τα εξασφάλισε. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν αντίρρηση για το σημείο που θα εγκατασταθεί. Η Πολιτεία θα έπρεπε να μας έχει δώσει ήδη άδεια να συνεχίσουμε την προσπάθεια της δημοπράτησης. Έχουμε την μελέτη, έχουμε τα λεφτά, όλες τις αδειοδοτήσεις εκτός από αυτή τη μία… Τι μπορούμε να κάνουμε; Συνέχεια κάνουμε ενέργειες γι’ αυτό το θέμα προς τα Υπουργεία. Θα είχε ήδη τελειώσει η αφαλάτωση.

Λιμάνι Αγίας Ευφημίας : Αναθέσαμε έργο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, να μας ενημερώσει για τον βυθό και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Θα μας πουν τι παραπάνω πρέπει να κάνουμε. Τα φερτά έχουν αφαιρεθεί αλλά έχει λάσπη και θα δούμε και τι άλλο και πως μπορούμε να το καθαρίσουμε περισσότερο. Έχει υπογραφεί και η σύμβαση για τα τοιχία στο Λιμάνι.




16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250