Ερώτηση Λαϊκής Συσπέιρωσης στον Κατσιβέλη "Σχετικά με τη λειτουργία του γυμναστηρίου στο ΓΕΛ Ληξουρίου" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 12:29

Ερώτηση Λαϊκής Συσπέιρωσης στον Κατσιβέλη "Σχετικά με τη λειτουργία του γυμναστηρίου στο ΓΕΛ Ληξουρίου" (εικόνες)

Ερώτηση

«Σχετικά με τη λειτουργία του γυμναστηρίου στο ΓΕΛ Ληξουρίου»

Κύριε Δήμαρχε

Στο νεοεπισκευασμένο σχολικό συγκρότημα του ΓΕΛ Ληξουρίου,  από την πρώτη σχεδόν στιγμή  της λειτουργίας του  μετά τους σεισμούς του 2014, το ανακαινισμένο γυμναστήριο του σχολείου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας σχεδόν αμέσως μετά την παράδοσή του προς χρήση (τον Σεπτέμβρη του 2021)!!!

Σημειώνεται ότι έχει γίνει διοικητική παραλαβή του γυμναστηρίου προς χρήση και έχει μετατραπεί σε προσωρινή παραλαβή, γεγονός που επισύρει σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής για την κατάσταση που επικρατεί.

Σήμερα,  ένα χρόνο μετά την μετεγκατάσταση του σχολείου,  το γυμναστήριο παραμένει επικίνδυνο και ακατάλληλο προς χρήση,  λόγω εκτεταμένων  παραμορφώσεων στο δάπεδό του, επειδή   το υλικό με το οποίο ανακαινίστηκε (Laminate) έχει αποκολληθεί και αποσυναρμολογηθεί  σχεδόν σε όλη την συγκεκριμένη επιφάνεια  του χώρου.

Ανεξάρτητα από την αιτιολογία της συγκεκριμένης  φθοράς , η επισκευή εκ νέου του συγκεκριμένου δαπέδου είναι επιβεβλημένη να γίνει άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια και απρόσκοπτα ο συγκεκριμένος χώρος από τους μαθητές  και να σταματήσουν να εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους τραυματισμού τους.

Ανεξάρτητα επίσης από το εάν το συγκεκριμένο έργο έχει εκτελεστεί από τις ΚΤΥΠ,  ως Δημοτική Αρχή επιβάλλεται να πάρετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε άμεσα να επισκευαστεί ο συγκεκριμένος χώρος και να αποδοθεί στους μαθητές προς χρήση με ασφάλεια. Ας σημειωθεί ότι οι μαθητές, δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση για αθλητικές δραστηριότητες όταν οι κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπουν το μάθημα της φυσικής αγωγής να γίνεται υπαίθρια.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε, ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε άμεσα να επισκευαστεί ο συγκεκριμένος χώρος και να αποδοθεί στους μαθητές προς χρήση με ασφάλεια.

gumn1gumn2gumn3gumn4gumn5

Ληξούρι, 12 Οκτώβρη 2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

του Δήμου Ληξουρίου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250