Ν. Βαλλιανάτος: «Γίνεται υπέρμετρη αντιπολίτευση! Λέγονται πράγματα από ανθρώπους που έχουν θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ζητήματα τα οποία ξέρουν πως δεν είναι έτσι»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 20:06

Ν. Βαλλιανάτος: «Γίνεται υπέρμετρη αντιπολίτευση! Λέγονται πράγματα από ανθρώπους που έχουν θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ζητήματα τα οποία ξέρουν πως δεν είναι έτσι»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «Άννα Πολλάτου»: «¨Ήταν πολύ καλό το ξεκίνημα του φεστιβάλ, ο Δήμος έχει βοηθήσει αρκετά και με χρήματα που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με τις επισκευές στο κλειστό γυμναστήριο, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και για τα υπόλοιπα σωματεία».

Στις παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους : «Στο κλειστό Γυμναστήριο δέκα χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση και έχει οριστεί και εργολαβία για το ανοιχτό γήπεδο. Υπάρχει πρόβλημα με τις εργολαβίες με τους έξι μήνες παράταση. Στο κολυμβητήριο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό έως τις τουαλέτες, όλα θέλουν αλλαγή. Ο Δήμος έδωσε 500 χιλιάδες περίπου για την επισκευή του, ο εργολάβος έχει ξεκινήσει και όταν γίνονται εργασίες δεν μπορούν παράλληλα να βρίσκονται μέσα γονείς και παιδιά. Έπεσαν στην αντίληψη μου καταγγελίες από την αντιπολίτευση για το γήπεδο και το κολυμβητήριο, όμως για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, θα ταλαιπωρηθούν και κάποιοι. Έγιναν και οι ανατιμήσεις και πάνε πιο αργά τα πράγματα. Οι εργολάβοι έχουν δίκιο, και με το εξάμηνο της παράτασης , άλλοι εκτελούν με πιο αργό ρυθμό και άλλοι επιδιώκουν αναθεώρηση των τιμών. Στο κλειστό, έχει αναλάβει εργολάβος τις εξωτερικές παρεμβάσεις, μπασκέτες κλπ και θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε ανάλογα με το πώς θα κινηθεί χρονικά».

Στην αντιπολιτευτική τάση που επικρατεί: « Δέκα μέρες προ Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα ενημερώνω τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις παρατάξεις αν έχουν κάποιο θέμα επερωτήσεων και την συμπεριλαμβάνω. Πολλές φορές γίνεται υπέρμετρη αντιπολίτευση που μπορεί να είναι και για αντιπολιτευτικούς λόγους. Λέγονται πράγματα που είτε δεν ευσταθούν, από ανθρώπους που έχουν θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια τίθενται ζητήματα τα οποία ξέρουν πως δεν είναι έτσι. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, αυτά θα ενταθούν. Λογικό είναι να ασκείται αντιπολίτευση, αλλά θέλει λίγο ευγένεια, θεωρώ ότι άνθρωποι που έχουν θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση για πολλές δεκαετίες, θα πρέπει να ξέρουν τουλάχιστον, ότι όταν μιλάει κάποιος άλλος δεν πρέπει να τον διακόπτουμε».

Στην κατάργηση των Τοπικών Συμβουλίων στις έδρες των Δήμων και στον νέο εκλογικό Νόμο: « Το θεωρώ λάθος, όπως θεωρώ λάθος, να μην μπορεί η αντιπολίτευση εάν δεν θέλει ο Δήμαρχος η ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να βάλλει ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γι αυτό και ψηφίσαμε ομόφωνα σχετική διαμαρτυρία και την στείλαμε στο Υπουργείο. Είμαι υπέρ της Απλής Αναλογικής και θα πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή όπως είναι σε όλη την Ευρώπη να συνεργάζονται οι πάντες. Τώρα στον Δήμο Αργοστολίου για να κατέβει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, θέλει γύρω στα 290 άτομα και με ελάχιστο αριθμό γύρω στα 150 και με το 40% γυναίκες. Ήταν 4ετία, το κάνανε 5ενταετία, τώρα γίνεται 4ετία πάλι. Είπαμε να γίνονται παρεμβάσεις μέχρι ορισμένου σημείου, όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι είναι υπέρμετρα. Η απλή αναλογική θεωρώ ότι ήταν σωστό μέτρο, εμείς λειτουργήσαμε ως Δήμος, και καταφέραμε και συνεργαστήκαμε».

Για τα έργα στον Δήμο Αργοστολίου: « Έχουμε ώριμα έργα, όμως δυστυχώς έτυχαν οι ανατιμήσεις και ορισμένα έργα πάνε πιο αργά. Τώρα εκτελείται ο δρόμος του Φαγιά, μετά θα έρχεται ο δρόμος Ραζάτα –Τρωιανάτα και στη συνέχεια δρόμοι στη Κρανιά. Γίνεται ο καθαρισμός του περιαστικού δάσους Αργοστολίου από το αρμόδιο Υπουργείο, αυτές τις μέρες 20 δρόμοι στην πόλη του Αργοστολίου δρομολογούνται, τα πολιτιστικά η παραλιακή από το άγαλμα Καββαδία έως στο Λιμεναρχείο εγκρίθηκε από το Υπουργείο, το έργο πίσω από το Λιμεναρχείο, σε λίγο ξεκινά το «Μουσείο Σκλάβου». Υπάρχει κινητικότητα, η οποία λόγω των καταστάσεων δεν είναι σύντομη, λόγω του ότι οι εργολάβοι τηρούν στάση αναμονής. Ο Πλατύς Γιαλός δεν είχε ανοίξει μέχρι πριν μία εβδομάδα, λόγω γραφειοκρατίας και τώρα είναι μία πλάζ παράδεισος. Κάποιοι ήθελαν να ανοίξει από Φεβρουάριο και κάποιοι καθόλου. Ειδικά αυτοί που υπηρετούσαν αρκετά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να καταλάβουν ότι και επί ημερών τους αυτά γίνονταν και δεν μπορούν να επιτίθενται. Ποτέ δε λείπουν τα ανάποδα στην πολιτική, αλλά προσπαθούμε να τα διορθώσουμε, με ελάχιστους υπαλλήλους στην καθαριότητα κρατάμε έναν δήμο ολόκληρο, αλλά θα πρέπει και οι πολίτες να αποκτήσουν την ανάλογη παιδεία. Πολλά θέματα θα λυθούν συντόμως και με την ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας και πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και οι επαγγελματίες και να μην καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον , εάν τοποθετήσει κάποιος επαγγελματίας πέντε τραπέζια παραπάνω, αν μπορεί να δουλέψει. Η αγοραστική δύναμη και των τουριστών και η δική μας έχει μειωθεί, πως θα δουλέψουν οι άνθρωποι».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-704073069?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250