Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Ερώτηση σχετικά με την άρση των προβλημάτων στην αθλητική προετοιμασία του Α.Ο. Ποσειδώνα Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 00:15

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Ερώτηση σχετικά με την άρση των προβλημάτων στην αθλητική προετοιμασία του Α.Ο. Ποσειδώνα Ληξουρίου

 κ. Δήμαρχε,

Ο Α.Ο. Ποσειδώνας Ληξουρίου τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια πλούσια αθλητική δράση στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης. Αυτή η αθλητική του δράση τον έχει κατατάξει στην 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προαγωνιστικών κατηγοριών του αθλήματος και στην 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών. Αντίστοιχα, 22 αθλητές του έχουν κατακτήσει 45 μετάλλια , ενώ αθλήτρια του που συμμετέχει στην εθνική ομάδα νεανίδων εκπροσώπησε την χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιταλία, όπου και κατέκτησε την 3η θέση.

Η αγωνιστική και προπονητική προσπάθεια του συλλόγου, που συνεχίστηκε απρόσκοπτα ακόμη και μέσα στο διάστημα της πανδημίας 2020- 2021 κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, σήμερα μπαίνει σε νέα φάση με βάση τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες του, τις απαιτήσεις και τις μεγάλες υποχρεώσεις των αθλητών του. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος που προπονείται στο μοναδικό κολυμβητήριο του νομού μας στο Αργοστόλι, πρέπει να διευκολύνεται με κάθε τρόπο από τους πολιτικούς προϊστάμενους του Δήμου Αργοστολίου, αφού εκτός των άλλων η ταλαιπωρία των αθλητών του Δήμου μας είναι μεγαλύτερη .

Με βάση τις παραπάνω ανάγκες ο Α.Ο. Ποσειδώνας, αιτήθηκε από τον Δήμο Αργοστολίου επαναπροσδιορισμό στην χρήση των διαδρομών του κολυμβητηρίου, ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται στοιχειωδώς τουλάχιστον. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον περασμένο Μάιο να του παραχωρηθούν 5 διαδρομές από 16.00μμ-17.15 μ.μ. καθημερινά. Στο αίτημα αυτό οι υπεύθυνοι του Δήμου Αργοστολίου, «ανταποκρίθηκαν» παραχωρώντας του μόνο 3 διαδρομές και αυτές έως στις 17.00 μ.μ. Αυτό σημαίνει ότι 30 παιδιά με πέδιλα θα βρίσκονται μόνο σε 3 διαδρομές από τις 16.00-17.00μ.μ., σε 1 μόνο από τις 17.00 -18.00μ.μ.(!!!) ή ακόμη, 35 παιδιά σε μια διαδρομή από τις 17.00- 17.15, χωρίς να μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους !

Το αποτέλεσμα αυτής της αυστηρής και πιεσμένης λειτουργίας για ένα σωματείο που λειτουργεί ολοχρονίς με τόσες διακρίσεις και προσφορά, είναι ο συγχρωτισμός πολλών αθλητών του σε ελάχιστες διαδρομές, με ότι σημαίνει αυτό για την σωστή και ασφαλή προετοιμασία τους. Η μεταχείριση όμως αυτή του Α.Ο. Ποσειδώνα, δεν συνάδει επίσης και με βάση τα όσα προβλέπουν οι εγκύκλιοι της ΓΓΑ για την χρήση των κολυμβητηρίων από τα αναγνωρισμένα σωματεία (που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον νόμο), με βάση το επίπεδό τους ( προτεραιότητα έχουν οι αθλητές εθνικών ομάδων, μετά οι αθλητές με δελτία, και τέλος οι ακαδημίες). Επισημαίνουμε ότι η άρση της άδικης μεταχείρισης του Α.Ο. Ποσειδώνα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θίγει την δραστηριότητα των άλλων αθλητικών σωματείων που έχοντας την δική τους σημαντική προσφορά και δράση, διεκδικούν και αυτά τα αυτονόητα στην δική τους προετοιμασία.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε:
• να αρθεί άμεσα η άδικη και μεροληπτική μεταχείριση στον Α.Ο. Ποσειδώνα, προκειμένου να μπορεί έστω και στοιχειωδώς να ανταποκρίνεται στις προπονητικές και αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
• Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η σημαντική του προσπάθεια που απευθύνεται σε δεκάδες αθλητές όλων των ηλικιών.
• να υλοποιηθεί επιτέλους το αίτημά που σας έχουμε ήδη καταθέσει από την αρχή της τρέχουσας θητείας σας ως Δημοτική Αρχή και το απορρίψατε ως «μη ρεαλιστικό», της κατασκευής ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου στο Δήμο Ληξουρίου που θα εξυπηρετεί όλες τις σωματειακές ανάγκες του υγρού στίβου στον Δήμο μας αλλά και τις ανάγκες των πολιτών.

Ληξούρι, 22 Ιουνίου 2022

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου

Δαμουλιάνος Θοδωρής
Καπάτος Βασίλης
Μαντζουράτος Δημήτρης
Συνοδινός-Βαλλιάνος Βαγγέλης
Φαρακλός Βαγγέλης




00 inkefalonia general ad 300X250