Tι απαντά ο Σπύρος Σπαθής για τον θόρυβο του «Ανδρέας Κάλβος» (Συνέντευξη στον Cosmos 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 10:13

Tι απαντά ο Σπύρος Σπαθής για τον θόρυβο του «Ανδρέας Κάλβος»  (Συνέντευξη στον Cosmos 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Σάμης Σπύρος Σπαθής, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στις διαμαρτυρίες κατοίκων της Σάμης για τον θόρυβο του πλοίου που διανυκτερεύει στη Σάμη και τα καυσαέρια από την καύση του πετρελαίου του πλοίου: « Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας βρίσκει αλληλέγγυους, έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν γίνεται βέβαια να σταματήσει η γραμμή , αν είχε εγκατασταθεί πίλαρ για την ηλεκτροδότηση του, το πλοίο δεν έχει την ανάλογη εγκατάσταση, αλλά θα την κάνει. Το Λιμενικό Ταμείο στην προκειμένη περίπτωση στο λιμάνι της Σάμης δεν είναι έτοιμο. Γίνεται προσπάθεια διά μέσω του Υπουργείου Εμπορικής ναυτιλίας . ο Δήμος το είχε ζητήσει επιτακτικά από τότε που μας επισκέφθηκαν ο κ. Τριαντόπουλος και ο Γ. Γραμματέας  του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Ευελπιστούμε ότι κάνοντας τη μελέτη και το υπάρχον πλοίο το «Ανδρέας Κάλβος» κάνοντας τις απαιτούμενες μετατροπές που χρειάζεται, σε κάποιο χρονικό διάστημα θα έχει λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει η διαβεβαίωση από το Υπουργείο, μετά από τη συντονισμένη προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η χρηματοδότηση θα υπάρχει».

Στα όσα κοινοποίησε η «Λαική Συσπείρωση» Ιονίων Νήσσων σε σχέση με την στασιμότητα των έργων στον Δήμο Σάμης: « Ως Αντιδήμαρχος από τη στιγμή που ανέλαβα, επιδιώκω πάντα τη συνεργασία με τους Φορείς, διότι μέσα από τη συνεργασία προκύπτουν καλά αποτελέσματα. Έχουμε επισημάνει άπειρες φορές κάποια πράγματα στην Περιφέρεια. Δεν μπορώ να φτάσω τις αρμοδιότητες άλλου φορέα, το μόνο που μπορώ είναι να βοηθήσω στη λύση των προβλημάτων που είναι χρονίζοντα και αναγκαία να γίνουν. Είχαμε κάνει μία συζήτηση όλοι οι Δήμοι με την Περιφέρεια, μήπως δοθούν κάποια χρήματα  του «Ιανού» που δεν τα έχει απορροφήσει η Περιφέρεια, για να τα απορροφήσουν με προγραμματικές συμβάσεις οι Δήμοι. Ο Δήμος Σάμης έχει εκτελέσει μελέτη 1,7 εκατομμυρίου ευρώ για την αντικατάσταση του οδοστρώματος στους επαρχιακούς δρόμους και ενός μεγάλου δημοτικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Ερίσσου, της Σάμης και της Πυλάρου. Η μελέτη αυτή υπάρχει στο γραφείο της Περιφέρειας και γίνεται Τεχνικό Δελτίο, ούτως ώστε να γίνει προγραμματική Σύμβαση και να δοθούν στον Δήμο αφού δεν μπορεί η Περιφέρεια  να τα εκτελέσει, να τα εκτελέσουμε εμείς. Έχουμε έρθει σε πολύ καλή συνεργασία σ αυτό τον τομέα με την Περιφέρεια. Το ίδιο έχει  κάνει και ο Δήμος Αργοστολίου και ο Δήμος Ληξουρίου, για να απορροφηθούν αυτά τα λεφτά επιτέλους. Ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σε συνεργασία με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ μας, την οποία εγώ και η παράταξη μου την πάει μέχρι τέλους, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Θα προσπαθήσω να έχω πάντα αγαστή συνεργασία με τη Περιφέρεια, τον Βουλευτή, με οποιαδήποτε Κυβέρνηση, γιατί έτσι πιστεύω ότι λύνονται τα προβλήματα. Θεωρώ συναδέλφους μου του Δημάρχους Θεόφιλο Μιχαλάτο και Γιώργο Κατσιβέλη, οι οποίοι επειδή ο Δήμος μας δεν έχει την γκάμα των υπηρεσιών που χρειάζεται, όσες φορές τους έχω ζητήσει βοήθεια,  έχουν εξυπηρετήσει τον Δήμο μας αμέσως».

Στο πρόβλημα στο στενό με την Αντίσαμο: « Προσπαθούμε να πάρουμε αδειοδότηση από την Αρχαιολογία , αν μας την δώσει, την αμέσως επόμενη μέρα θα γίνει η διαπλάτυνση. Αν δεν μας την δώσει, θα υπάρχει πρόβλημα. Εμείς προσπαθούμε, θεωρώ ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο Δήμο Σάμης με την συνεργασία των παρατάξεων και ο σκοπός μας είναι ο Δήμος να σταθεί στα πόδια του. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για την περιοχή μας και θα τα κάνουμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250