Πλήρης στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στις ανάγκες ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 16:12

Πλήρης στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στις ανάγκες ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς

Δυο ήταν τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στην χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.

Το ένα ήταν … η μάχη των αεροπορικών slots της Κεφαλονιάς σε σχέση με την Ζάκυνθο, το άλλο ήταν η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Το θέμα ήρθε ως «Αίτημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας με προσωπικό» και την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Στην συνεδρίαση το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε αναλυτικά και με στοιχεία τα έντονα συμπτώματα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού μας.

DSC 0309

«Χρειάζεται μια συνεχόμενη και γενναία ενίσχυση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κάθε χρόνο η δύναμη μας ελαττώνεται. Το Υπουργείο κάθε σεζόν ενισχύει τις περιοχές. Από τον Μάρτη ζητήσαμε γενναία ενισχυτική δύναμη, με μείζον θέμα το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Είναι το μεγαλύτερο θέμα που υπάρχει για εμάς. Η φυσική μας ηγεσία γνωρίζει την οργανική μας δύναμη, όμως εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.  Η Αστυνομική Διέυθυνση, εχει ενισχυθεί με 12 δόκιμους και 3 αποσπασμένους αστυνομικούς. Αυτό είναι "σταγόνα στον ωκεανό" στις πραγματικές μας ανάγκες» τόνισε ο κ. Γρηγορόπουλος.

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Καππάτος, ο οποίος έδωσε το παρών στην συνεδρίαση, τόνισε πως θα επιδιώξει συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τον κ. Σκούμα: "Η Κεφαλονιά έχει ασφάλεια κάνει καλά την δουλειά της η αστυνομική διεύθυνση, πρέπει όμως να δουλέψουμε για ακόμα καλύτερες συνθήκες. Ζούμε σε ένα ασφαλές νησί και ευχαριστούμε τα σώματα ασφαλείας γι αυτό που μας προσφέρουν, πρέπει όμως να ενισχυθούν» τόνισε ο κ. Καππάτος, ενώ στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και οι δημοτικού σύμβουλοι, τάχθηκαν υπέρ της άμεσης ενίσχυσης της Αστυνομικής Δύναμης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Γηρογορόπουλος (προστέθηκε και η ανάχκη δημιουργίας Αστυνομικού Τμήματος στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς) και το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω, ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το Σώμα (καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση).

Γιώργος Χαλαβαζής

1653376311594DSC 0280DSC 0287DSC 0289DSC 0311DSC 0320




00 inkefalonia general ad 300X250