Εκνευρισμός, αποχωρήσεις, δηλωμένες απουσίες και πολύ… μπλα μπλα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 12:40

Εκνευρισμός, αποχωρήσεις, δηλωμένες απουσίες και πολύ… μπλα μπλα!

Εκνευρισμός, αποχωρήσεις, δηλωμένες απουσίες και πολύ... μπλα μπλα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που εκτός των άλλων είχε και 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αν βάλετε και τα πολλά εκτός ημερησίας που τέθηκαν στο τραπέζι... και μέχρι να αποφασιστεί πόσα και ποια θα συζητηθούν ... τότε καταλαβαίνετε πώς ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς την παρουσία της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης και χωρίς την παρουσία του Δημάρχου που είχε αναχωρήσει για την Αθήνα, μπορεί να κρατήσει έξι (6) ! και πλέον ώρες. Οι απουσίες μάλιστα ήταν γνωστές πριν ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο ήταν γνωστές καθώς είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τον συνδυασμό του Μάρκου Κοτσιλίνη πως δεν πρόκειται να παραστεί στο δ.σ., για τους λόγους ότι δεν έγινε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα το ΤΕΙ, ούτε έγινε ενημέρωση των συμβούλων, ενώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους απουσίαζε από το συμβούλιο και η παράταξη Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά του Θεόφιλου Μιχαλάτου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φιοραβάντες. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην πορεία βέβαια προέκυψαν και αποχωρήσεις όπως του Νέστωρα Βεντούρα που έβαλε εκτός ημερησίας θέμα για το ΤΕΙ και δεν πέρασε, όσο και του Βασίλη Ρουχωτά που έβαλε εκτός ημερησίας θέμα για την αλλαγή γραφείων της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι που επίσης δεν πέρασε.

Έτσι οι λίγοι, έμειναν ακόμα λιγότεροι και απέναντι στην δημοτική αρχή να "μονομαχήσουν" έμειναν μόνο οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Βέβαια και αυτοί, άλλο που δεν ήθελαν και μετέτρεψαν το συμβούλιο σε... παράσταση για ένα ρόλο!  Εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των υπολοίπων συμβούλων της αντιπολίτευσης και οι τοποθετήθηκαν επί μακρών και εις τριπλούν σε κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης. Και αν από τη μία είναι θεμιτό γιατί κανείς δεν θέλει να περνούν τα θέματα «αμάσητα», από την άλλη όμως γίνεται εξαιρετικά κουραστικό και επίπονο για όλους, να ακούγονται ίδιες απόψεις επί μακρών. Ενα γεγονός που προκαλεί και έντονο εκνευρισμό στην αίθουσα.

Επί της ουσίας και αφού δεν συζητήθηκε το θέμα του ΤΕΙ, το θέμα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κυριάρχησε, με τις εργαζόμενες να βρίσκονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια το θέμα συζητήθηκε σχεδόν πέντε ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης και ολοκληρώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα.
Ως απόφαση πάρθηκε να συνταχθεί από κοινού ένα ψήφισμα από τον ΟΚΑΠ και τους εργαζομένους στο πρόγραμμα, ώστε αυτό να παραμείνει σε ισχύ.

Οσον αφορά την συζήτηση για την  ανολοκλήρωτη πλατεία Βλαχάτων, ο κ. Πυλαρινός σύζησε από το σώμα την απόρριψη της ένστασης των αναδόχων το έργου Γερ. Μοσχονάς-Στ. Θεοδωρόπουλος, θεωρώντας πως είναι εκπρόθεσμη. Παράλληλα ο κ. Πυλαρινός τόνισε πως γίνονται προσπάθειες από το δήμο να γίνει νέα μελέτη και προϋπολογισμός, ώστε να ζητήσει από το «Πράσινο Ταμείο» την ολοκλήρωση του έργου.

Πέρασε και το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του ΝΟΑ με το ποσό των 10.000 ευρώ για την προσπάθεια που κάνει στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο. Από την Λαϊκή Συσπείρωση πάντως, τονίστηκε πως η δημοτική αρχή δεν έδειξε ίδια ευαισθησία για την περίπτωση των Διλινάτων και πρότεινε από την πλευρά της εκτός τους ΝΟΑ να ενισχυθούν χρηματικά και άλλοι σύλλογοι όπως ο ΝΟΚΙ και τα Διλινάτα, πρόταση που τελικά ψηφίστηκε μόνο από τους τρεις συμβούλους της Συσπείρωσης.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της άτυχης φοιτήτριας από τη Λάρισα, που έχασε την ζωή στο τροχαίο στα Κοκκύλια.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250