"Έργο ζωτικής σημασίας!" - Ξεκίνησαν τα έργα οδοποιίας - τοιχοποιίας στην Τοπική Κοινότητα Νυφίου (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 10:31

"Έργο ζωτικής σημασίας!" - Ξεκίνησαν τα έργα οδοποιίας - τοιχοποιίας στην Τοπική Κοινότητα Νυφίου (εικόνες/video)

 Η αναγκαιότητα των έργων στο χωριό Νύφι του Δήμου Αργοστολίου ήταν μεγάλη και το 2019, οι εικόνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί, με το χωριό θαμμένο στις λάσπες και τα φερτά υλικά μόνο θλίψη προκαλούσαν.

Πλέον οι εργασίες οδοποιίας και τοιχοποιίας στο χωριό, έχουν προχωρήσει και θα βοηθήσουν, ώστε οι κάτοικοι του χωριού να συνεχίζουν να ζουν εκεί με μεγαλύτερη ασφάλεια!

Τα έργα στο Νύφι εκτελούνται με τα χρήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και από ΣΑΤΑ που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν τα έδωσαν στις κοινότητες.

Η Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου το υποσχέθηκε και το έκανε!

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και αναμένεται το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν είναι οι εξής:

1

Τα σημεία που θα γίνουν τα έργα στο Νύφι

n8c6ao23

To χωριό μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019 

Α) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΥΦΙΟΥ

Σε τμήμα μήκους 45μ περίπου της παραπάνω οδού δεν υπάρχει κιγκλίδωμα ασφαλείας, με αποτέλεσμα η διέλευση πεζών και οχημάτων από το σημείο αυτό να είναι πολύ επικίνδυνη. (Μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ καταστρώματος και ιδιοκτησιών κατάντη της οδού)

Για την άρση του κινδύνου που προκαλείται στο εν λόγω τμήμα απαιτείται η κατασκευή κιγκλιδώματος ασφαλείας στο σημείο αυτό μήκους 45μ περίπου και ύψους 1μ. περίπου.

Β) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής δύο τοιχίων αντιστήριξης, σε παραχωρημένη έκταση ανάντη της οδού, με παράλληλη διαπλάτυνση της οδού κατά 0,50 εκ κατά προσέγγιση.

Με την κατασκευή ενός τοιχίου αντιστήριξης στην θέση (B1), μήκους 23,00μ περίπου και κυμαινομένου ύψους 2,40 έως 5,10μ και ενός τοιχίου αντιστήριξης στην θέση (B2), μήκους 20,00m, και ύψους 3,80μ στο ψηλότερο σημείο του, θα διαπλατυνθεί η 1η στροφή της ανωτέρα οδού ενώ θα βελτιωθεί και το λειτουργικό πλάτος της οδού. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση της αστοχίας του πρανούς που εκδηλώνεται με την μορφή κατολισθήσεων εδαφικών μαζών που συνιστούν απειλή για την ασφαλή κυκλοφορία της οδού.

DSC 0133

Γ) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

μήκους 14μ περίπου και κυμαινόμενου πλάτους 1,40 έως 3μ περίπου και την επίστρωσή της με πέτρα που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία (πέτρα Καρύστου, ή Πηλίου κ.λ.π). Η κατασκευή του έργου κρίνεται αναγκαία, καθώς η υφιστάμενη κλίμακα έχει κατασκευασθεί χωρίς οι συνιστώμενες διαστάσεις ύψους και πλάτους βαθμίδας, να εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή χρήση τους.

Δ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΔΟΥ

Η κατασκευή του έργου κρίνεται αναγκαία καθώς το τοιχίο αντιστήριξης που υπήρχε στο σημείο αυτό έχει καταρρεύσει. Η παραπάνω κατασκευή δεν παρουσιάζει την ασφάλεια δια τα φορτία τα οποία θα πρέπει να φέρει με αποτέλεσμα η διέλευση των πεζών και οχημάτων από το σημείο αυτό να είναι πολύ επικίνδυνη.

Ε) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΔΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ».

Στο σημείο αυτό της οδού το πρανές αντιστήριξής του, συνολικού μήκους 12μ και κυμαινόμενου ύψους 3,25μ έως 4μ έχει καταρρεύσει.

Η παραπάνω κατασκευή δεν παρουσιάζει την ασφάλεια δια τα φορτία τα οποία θα πρέπει να φέρει με αποτέλεσμα η διέλευση των πεζών και οχημάτων από το σημείο αυτό να είναι πολύ επικίνδυνη.

Ζ) ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΒΟΣΚΟΥ»

μήκους 90μ περίπου και μέσου πλάτους 4μ.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυφίου Σπύρος Βανδώρος, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την εκτέλεση και την πορεία των έργων στο χωριό του.

Παρακάτω στο βίντεο όσα αναφέρει για τα έργα

{https://www.youtube.com/watch?v=_k0VxAVytSA}

Πραγματικά χαιρόμαστε που στα χωριά που έχουν «πληγωθεί» από φυσικές καταστροφές να έχουν ξεκινήσει έργα που θα δώσουν πνοή και οδηγήσουν ώστε οι κάτοικοι να ζουν με ασφάλεια στον τόπο τους.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες με τα έργα

DSC 0136DSC 0140DSC 0145

MVIMG 20220126 122608

O πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυφίου Σπύρος Βανδώρος με κάτοικο του χωριού 

DSC 0146DSC 0153DSC 0154DSC 0155DSC 0158

Εδώ θα γίνει η ανάπλαση στην σκάλα με επένδυση πλακών.

DSC 0163DSC 0165IMG 20220126 120444IMG 20220126 120529MVIMG 20220126 120439




00 inkefalonia general ad 300X250