Ν.Βαλλιανάτος: «Με τον βουλευτή Καππάτο, μπορεί να είμαστε πολιτικά αντίθετοι, αλλά δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω ότι κάνει καλή προσπάθεια ώστε να βοηθήσει το Νομό μας»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 20:53

Ν.Βαλλιανάτος: «Με τον βουλευτή Καππάτο, μπορεί να είμαστε πολιτικά αντίθετοι, αλλά δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω ότι κάνει καλή προσπάθεια ώστε να βοηθήσει το Νομό μας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέριστον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλαος Βαλλιανάτος για την ανανέωση της θητείας του, για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου και την πορεία του Δήμου Αργοστολίου.

Ο κ. Βαλλιανάτος αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την ανανέωση της θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξέφρασε την κατανόηση του για όσους δεν τον στήριξαν, λόγω ιδεολογίας και κομματικών διαφορών, ευχήθηκε να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τα επόμενα δύο χρόνια.

«Ο Πρόεδρος όπως και στη Βουλή που τον ψηφίζουν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, είναι προτεινόμενος από την παράταξη που έχει την εξουσία και οι υπόλοιποι ψηφίζουν. Ο Πρόεδρος δεν είναι εύκολη δουλειά και την ώρα της συνεδρίασης υπάρχουν και οι αψιμαχίες, εγώ είμαι πάντα της λογικής ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει, να μη διακόπτεται και να απαντάει όποιος θέλει χωρίς φωνές και καυγάδες. Και Πρόεδρος που ήμουν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο οκτώ χρόνια ,είχα καταφέρει και με ψήφιζαν όλοι, πλην του ΚΚΕ. Βέβαια είναι πιο δύσκολο να είσαι Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου».

Κληθείς να καταθέσει την άποψη του για τα άκυρα ψηφοδέλτια που διακωμωδούσαν τις αρχαιρεσίες, ανέφερε: «Το χειρότερο απ όλα είναι όταν προέρχονται αυτά τα άκυρα και τα γραφόμενα, από ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον θεσμό μια 10ετία.Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, κι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Το δεύτερο μισό της θητείας του πιστεύει ο κ. Βαλλιανάτος ότι θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, γιατί οι εκλογές θα πλησιάζουν και σημείωσε: «Γίνονται καινούριες παρατάξεις, οξύνσεις υπάρχουν, θα πρέπει να σεβαστούν ο ένας τον άλλον και αυτό είναι το πιο βασικό από όλα. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και το λέω και θα το λέω συνέχεια, το χειρότερο από όλα στην πολιτική, είναι να ανακατεύεις την πολιτική με οικογένειες και δουλειές, όποιος το κάνει ποτέ δεν θα τα φτιάξει με τον άλλον. Όποιος κοντράρει για τα πολιτικά ζητήματα, θα τα φτιάξει και θα τα βρει κάποια στιγμή. Τα έχω υποστεί αυτά και πάντα η αρχή μου αυτή είναι. Τώρα θα ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2022, υπογράφηκε στις 13 Ιανουαρίου η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στο γήπεδο, οι οδοποιίες θα ξεκινήσουν τώρα, το Μουσείο Σκλάβου, είναι πολλά πράγματα και χρειάζεται μια ηρεμία. Δεν χρειάζονται καυγάδες, ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει, εγώ σέβομαι τον καθένα για το τι ψηφίζει».

Ο κ Βαλλιανάτος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Γηροκομείο λέγοντας: « Το 2015 είχε δώσει εντολή η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε να μεταφέρουν όλοι οι φορείς τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε ο Δήμος Αργοστολίου και δεν τα πήγε, χωρίς καμία συνέπεια. Τώρα που ήρθε η εντολή να μεταφέρουμε τα αποθεματικά, πήρε ομόφωνη απόφαση το Συμβούλιο του Γηροκομείου και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην τα μεταφέρουμε, όπως είχε κάνει το προηγούμενο ΔΣ. Η Κυβέρνηση έστειλε ένα έγγραφο, τους είπαμε κύριοι από αυτά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, παίρνουμε 40 έως 50 χιλιάδες ευρώ τόκους για το γηροκομείο, που δεν χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση και πληρώνουμε εργαζόμενους και έξοδα του Γηροκομείου. Ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα λεφτά, τους είπαμε ότι είναι Δωρεά συμπολίτη μας που τα έχει δώσει γι αυτό το σκοπό ,γίνεται δημοπρασία με τις τράπεζες και όποια δώσει το μεγαλύτερο επιτόκιο, λέμε πάρε τα λεφτά. Δεν τα διαχειρίζεται ούτε ο Βαλλιανάτος, ούτε ο δήμαρχος ,ούτε κανένας. Αυτά τα διαχειρίζεται το Διοικητικό συμβούλιο και είναι χρήματα που δεν τα έχει πειράξει. Το Υπουργείο απάντησε ότι αν δεν τα καταθέσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα έχουμε επιπτώσεις. Όπως και έγινε και κατατέθηκαν τα χρήματα αυτά. Με τον νόμο είσαι υποχρεωμένος να τα πάς και τα πήγαμε, δεν τα διαχειρίζεται κανένας, αυτοί που φωνάζουν είχαν ψηφίσει να μην τα πάνε και το 2015 και τώρα. Το 2015 όμως όταν κυβερνούσανε αυτοί που φωνάζουνε και ψηφίσανε να μην τα πάνε δεν τους έκανε τίποτα η τότε κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι για γέλια δυστυχώς. Εγώ θεωρώ ότι και ο προηγούμενος πρόεδρος ο Μάκης Αποστολάτος είχε παράγει έργο και η τωρινή η Άννα Ζαπάντη παράγει έργο, μαζί με τους υπαλλήλους που είναι ελάχιστοι, γιατί για να προσλάβεις έναν υπάλληλο στο Γηροκομείο ,πρέπει να σου δώσει άδεια η Κυβέρνηση, δίνει που και που 8άμηνα και 6άμηνα και παίρνουν κάποιους ανθρώπους. Και δεν χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση το γηροκομείο. Κακώς φωνάζουνε, πιστεύω ότι είναι από έλλειψη ενημέρωσης, έχουνε ενημερωθεί τώρα και έχουν ψιλοσταματήσει. Πιστεύω ότι και ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει, μπορεί να γίνει και κάνα θαύμα και να καταλάβουνε».

Για τον Δήμο Αργοστολίου ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι σε καλή κατάσταση και καλυτερεύει ημέρα με την ημέρα, διαθέτει αξιόλογα στελέχη διευθυντές και υπαλλήλους, ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή κινητικότητα, οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Οργανισμών το ίδιο και σύμφωνα με τον ίδιο και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μια καλή σύνθεση και παράγει έργο. Το 2022 θα ξεκινήσουν πάρα πολλά έργα όπως ανέφερε και αποδεικνύοντας την ωριμότητα της πολυετούς ενασχόλησης του με την πολιτική αναγνώρισε ότι ο Βουλευτής κ. Καππάτος κάνει καλή προσπάθεια για να βοηθήσει το νομό μας: «Πολιτικά είμαστε αντίθετοι με τον Βουλευτή, αλλά δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω, το χειρότερο απ όλα είναι ότι δεν το αναγνωρίζουν από την δική του πλευρά» τόνισε.

Κλείνοντας ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε ότι έρχεται μια κρίσιμη διετία με την αγορά “καθισμένη”, τον κόσμο να υποφέρει και την πανδημία να εξαπλώνεται όμως πιστεύει ότι ως Δήμος και ως Δημοτικό Συμβούλιο στο μέτρο του δυνατού θα πρέπει να βοηθήσουν τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Στο σημείο αυτό εξήρε την πολύ καλή δουλειά της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου με τα βίντεο προβολής της Κεφαλονιάς που θα προσελκύσουν τουρίστες όπως και την ένταξη του Αίνου στα Γεωπάρκα της UNESCO, που ήρθε ως αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου και που θα προσδώσει μεγαλύτερη αξία στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-137883334?si=c26e92aab52a41b8817dfbd1c61d57c4&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250