Κράτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Όλοι μαζί για μια κοινωνία συνοχής, χωρίς αποκλεισμούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 14:30

Κράτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Όλοι μαζί για μια κοινωνία συνοχής, χωρίς αποκλεισμούς

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, είναι μέρα μηνύματος αρχών, αξιών και δεσμεύσεων μιας σύγχρονης ευνομούμενης πολιτείας.

Τα άτομα με αναπηρία μας εμπνέουν καθημερινά και κερδίζουν το σεβασμό μας για την δύναμη της ψυχής τους και τις δεξιότητες που μπορούν να αναπτύξουν.

Ζητούν από εμάς να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματά τους και την διεκδίκησή τους και να λειτουργήσουμε με αλληλεγγύη.

Έτσι, σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής και επαγγελματικής ζωής, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην εργασία, στις κοινωνικές πρωτοβουλίες, στις μετακινήσεις τους.

Η νομοθεσία μας το εγγυάται. Ας το κάνουμε πράξη!

Δεν αρκεί η επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας. Πρέπει να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών υπέρ των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, σε όλους τους τομείς.

Τα θέματα αυτά είχα την ευκαιρία να συζητήσω στις Βρυξέλλες με τον άξιο Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος έχει προσωπική σχετική εμπειρία την οποία μετουσιώνει και σε πολιτική πράξη για μια Ευρώπη πρωτοπόρο και αποτελεσματική.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αλλά και της κοινωνικής πολιτικής της, εργάζεται με θέρμη για τον σεβασμό και την στήριξη των συνανθρώπων μας που πάσχουν από αναπηρία.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250