Η αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Λειβαθώ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:37

Η αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Λειβαθώ

H αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλλία Μιχαλάτου, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή ευθύνης της.

Παραλία Λουρδά

«Έχουμε προβεί σε όλα τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή του Λουρδά, έχουμε ζητήσει και από την Τεχνική Υπηρεσία να πραγματοποιήσει αυτοψία για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών. Οι εικόνες δείχνουν την δύναμη της θάλασσας και σε λίγες μέρες θα έχουμε εικόνα  για το πως θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Έχει σηκωθεί το τσιμέντο και σε πολλά σημεία έχει σπάσει κιόλας».

«Υπάρχει πρόσβαση οχημάτων και πεζών καθώς τα μηχανήματα καθαρίζουν τον δρόμο από τα φερτά υλικά, όμως έχουμε βάλει κορδέλες και κώνους στα σημεία που είναι περισσότερο επικίνδυνα. Χρειάζεται προσοχή γιατί ο δρόμος δεν είναι όπως ήταν πρίν την κακοκαιρία. Προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες περιοχές, όπως το Τραπεζάκι, όπου η θάλασσα “ανέβηκε” και χάλασε και τον δρόμο. Τα μηχανήματα έχουν κάνει διάνοιξη στον δρόμο για να μπορούν να περνάνε οι κάτοικοι. Σε όλες τις κοινότητες υπάρχουν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο όπου σε κάποια σημεία δεν είναι εφικτή η προσπέλαση».

Έργα

«Ο καιρός δεν μας έχει βοηθήσει στα οδικά έργα. Έχει ξεκινήσει η τσιμεντόστρωση στα Περατάτα, στον δρόμο που οδηγεί στο Κάστρο. Θα γίνουν εργασίες και σε άλλους δρόμους. Θέλω να ζητήσω την υπομονή του κόσμου για την αποκατάσταση των ζημιών. Δειλά, δειλά έχουμε ξεκινήσει εργασίες και στο γήπεδο των Κεραμειών, θα ξεκινήσει και ο εργολάβος την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο καιρός. Αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος με έντονα φαινόμενα. Περιμένουμε και τις καινούργιες παιδικές χαρές».

Στολισμός και εκδηλώσεις

«Έχουμε ξεκινήσει και τον στολισμό στην περιοχή μας. Έχουμε πάρει κάποια επιπλέον στολίδια. Σε όλα τα χωριά, σε όλες τις πλατείες θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα δεντράκι, κάτι για να δώσουμε μια εορταστική νότα. Είμαστε σε επικοινωνία και με κάποιους πολιτιστικούς συλλόγους για να κάνουμε κάποιες μικρές εκδηλώσεις, πάντα σε εναρμόνιση με τα μέτρα, για να χαροποιήσουμε τον κόσμο».