Γαλιατσάτος κατά Χαραλάμπους: «Εμείς υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χρήμα και αυτός την τσέπη του»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:48

Γαλιατσάτος κατά Χαραλάμπους: «Εμείς υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χρήμα και αυτός την τσέπη του»

Συνέντευξη στον Cosmos 96,5

O τέως Περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Cosmos 96,5 και μίλησε για θέματα της Περιφέρειας και καυτηρίασε τον λάθος τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα.

Σχολίασε το θέμα του ΦΟΔΣΑ αλλά και την δήλωση του κου Χαραλάμπους (Hellenic Seaplanes) ότι η δική του περιφερειακή αρχή ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υδατοδρομίων.

ΦΟΔΣΑ

«Όλο αυτό που γίνεται με τον ΦΟΔΣΑ δεν είναι ιδιοτροπία της κας Κράτσα, είναι ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί από πιο ψηλά, για τα απορρίμματα. Σας θυμίζω τον κο Γραφάκο, τις ηγεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και φυσικά όλος αυτός ο σχεδιασμός έχει και την εμπλοκή του ίδιου του Πρωθυπουργικού γραφείου, γιατί υπάρχουν κατά καιρούς πληροφορίες για το τι έχει συμβεί με τις εταιρείες που ασχολούνται με την διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα. Είναι σχέδιο που έχει άνωθεν έγκριση, γι΄αυτό μην απορείτε που αφήνουν να εξελίσσεται αυτό το θεσμικό ατόπημα, αλλά και ηθικό και πολιτικό ατόπημα».

Υδατοδρόμια

«Ο κος Χαραλάμπους θα πρέπει να προσέχει τα λόγια του όταν αναφέρεται σε εμένα. Εμείς υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χρήμα. Αυτός υπερασπίζεται την τσέπη του. Με την  προσφυγή που κάναμε, δικαιωθήκαμε την πρώτη φορά διότι, η σύμβαση που είχε συνάψει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε μια σειρά παρανομιών, για να δώσει την δουλειά με έναν τρόπο νομικά απαράδεκτο. Έχουμε πει κι άλλη φορά ότι εμείς θέλουμε να γίνονται οι δουλειές και να λύνονται τα προβλήματα, αλλά δεν μπορούν κάτω από αυτή τη δικαιολογία να θησαυρίζουν κάποιοι.

Αυτό είναι το ζήτημα. Εμείς υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χρήμα και αυτός την τσέπη του. Και καλά κάνει, αλλά δεν θα μιλάει για μας και να λέει ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις. Αυτό είναι το μήνυμα. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας. Και τώρα κάνουν και καινούργιο νόμο για να παρακάμψουν δυσκολίες που υπάρχουν.

Μακάρι όλες αυτές οι ευκολίες που θα παρέχονται να μην βγουν σε βάρος της ασφάλειας των πτήσεων και των επιβατών».

Παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης 




00 inkefalonia general ad 300X250