Η Κρυσταλλία Μιχαλάτου παίρνει θέση για την αξιοποίηση του αλσυλλίου της «Καλλιθέας» στην Λακήθρα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:52

Η Κρυσταλλία Μιχαλάτου παίρνει θέση για την αξιοποίηση του αλσυλλίου της «Καλλιθέας» στην Λακήθρα

Η αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλλία Μιχαλάτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις αναφορικά με το αλσύλλιο της «Καλλιθέας» στην Λακήθρα.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο αλσύλλιο. Υπάρχει ένα τοπικό συμβούλιο αρκετά ενεργό και υπάρχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πρόβλημα ή κάποια μεγάλη αντιπαράθεση. Πιστεύω ότι με τον διάλογο και την συζήτηση θα λυθεί όλο αυτό και θα ληφθεί και η σχετική απόφαση».

«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ και μετά από συνομιλίες που είχα με κατοίκους και με το τοπικό συμβούλιο, υπάρχει κοινός στόχος να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί αυτό το στολίδι. Έχει μείνει έτσι, δεν φυλάσσεται είναι απροστάτευτο… Δεν είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν. Απλώς θέλουν να το δουν και να μάθουν κάποιες λεπτομέρειες. Ενδεχομένως να υπάρχει και ένας φόβος για την σωστή εκμετάλλευση, αλλά αυτό θα λυθεί με τον διάλογο και την συζήτηση».

«Θα γίνει ένας βοηθητικός χώρος, προκειμένου να λειτουργήσει το θεατράκι με αποδυτήρια και τουαλέτες και θα μπορεί να αξιοποιηθεί περεταίρω και να γίνονται εκδηλώσεις και να το χρησιμοποιούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Δεν θα είναι ένας χώρος, που θα τον χρησιμοποιεί μόνο ο ιδιώτης. Όλη αυτή η διαδικασία που έχουμε σκεφτεί με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, είναι να μπορέσει να υπάρξει ένας χώρος εστίασης και να δημιουργηθεί και ένας ωραίος περιβάλλον χώρος. Πάμε κάνουμε επισκευές και την επόμενη μέρα είναι χαλασμένα».

«Είμαστε επιφυλακτικοί γιατί είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση και δεδομένων των συνθηκών, λόγω πανδημίας και οικονομίας  και δεν ξέρουμε αν αυτό θα ευδοκιμήσει. Αλλά ο Δήμος με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια λειτουργία και να μπορέσει να το διαχειριστεί. Άλλωστε αυτά τα μοντέλα τα έχουμε δει και στο παρελθόν και έχουν ναυαγήσει, οπότε όλη αυτή η διαδικασία είναι μονόδρομος».

«Θα υπάρχει μίσθωμα – το οποίο ακόμη δεν ξέρουμε πόσο θα είναι – και θα πηγαίνει σε όλα τα χωριά και οικισμούς της Λακήθρας. Είναι κάτι το οποίο θα “επιστρέψει” στην κοινότητα. Πιστεύω πως μέσα από όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί αυτό είναι το συμφέρον για τον Δήμο και την κοινότητα».




00 inkefalonia general ad 300X250