Δήμος Σάμης: Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτ. Κουρή

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 20:09

Δήμος Σάμης: Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτ. Κουρή

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 26 Οκτωβρίου 2021 μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, κ. Κουρή Σωτήριου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, κ. Αμίτση Αριστέας, του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Σάμης για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, κ. Δευτεραίου Θεμιστοκλή και της Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γαρμπή Σοφίας.

Θέμα της συζήτησης ήταν ο ρόλος του αγροτικού τομέα στη στήριξη της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των κατοίκων του Δήμου Σάμης, οι ευκαιρίες δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και επαγγελματικής αποκατάστασης με σκοπό την δημιουργία εισοδήματος, η αξιοποίηση της αγροτικής γης και η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων.

O αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας και παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και απασχόλησης, ειδικά για τους νέους.

Η δυναμική αυτή όμως παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη. Η οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου συνεργατικότητας για τον αγροδιατροφικό τομέα είναι ζωτικής σημασίας καθότι θα δώσει την ευκαιρία σε πολλές πληθυσμιακές ομάδες να αναζητήσουν υποστήριξη για την επαγγελματική εξέλιξή τους μέσω της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον ημερίδα με στόχο την εκτενή ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Σάμης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Σάμης


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ