Διεκδίκηση και προσπάθεια επίλυσης! Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου πήρε θέση για μια καλύτερη Υγεία και ένα στελεχωμένο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 18:25

Διεκδίκηση και προσπάθεια επίλυσης! Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου πήρε θέση για μια καλύτερη Υγεία και ένα στελεχωμένο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (video)

Στάθηκε στο ύψος του το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου!

Μια υψηλού επιπέδου έκτακτη συνεδρίαση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, για ένα άκρως σημαντικό ζήτημα για την Κεφαλονιά. Τον τομέα της Υγείας και τα ζητήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς!

Μια συζήτηση που ανέδειξε το διεκδικητικό πρόσημο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε κοινωνικά θέματα που αφορούν την κεντρική εξουσία!

Η συζήτηση έγινε σε ένα άριστο κλίμα και όλοι όσοι τοποθετήθηκαν ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να βρεθεί η λύση που επί χρόνια αναζητείται για το ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικό Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Πολλά μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα που υπάρχουν και σε όσους τοποθετήθηκαν με σοβαρότητα σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια.

Άλλωστε, έτσι όπως αναλύθηκαν και από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην συνεδρίαση τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν: «Δεν θα πρέπει να είναι μόνο οικονομικά, αλλά και να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας και να υπάρχουν και τα επιστημονικά κίνητρα.

Μίλησαν για τα ζητήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: 

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης, Ο Γραμματέας της ΝΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης από το «Κίνημα Αλλαγής» Λευτέρης Κρητικός,

η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σοφία Ζαφειράτου: «Δεν μας αξίζει αυτό το επίπεδο Υγείας. Το Νοσοκομείο χρειάζεται πιο δραστικές λύσεις και αυτές λύσεις μπορεί να τις δώσει μόνο η Κεντρική Εξουσία με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά περιστατικά και είμαστε αναγκασμένοι να τα διώχνουμε. Πρέπει να πάμε να χτυπήσουμε οι ίδιοι την πόρτα του Υπουργού Υγείας και του Πρωθυπουργού».

Ο Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Φώτης Αυγουστάτος: «Η Δημόσια Υγεία στην Κεφαλονιά είναι τραγική και αυτό δεν είναι τώρα, είναι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Να πάμε στον πρωθυπουργό και στο Υπουργείου Υγείας και να θέσουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε τις λύσεις που έχουμε. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε άλλο με μπαλώματα»  

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας, και ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Σωματείο Εργαζομένων Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς Ιωάννης Φισφής τόνισε: «Έως τώρα, ακόμα και έτσι που είναι το Νοσοκομείο υποστελεχωμένο από γιατρούς, κανένας συμπολίτης μας δεν έχει κινδυνεύσει και ποτέ δεν θα αφήσουμε κάποιον συμπολίτη μας να κινδυνεύσει. Όμως πρέπει να πάμε όλοι στο Υπουργείο Υγείας και να μην επιστρέψουμε στην Κεφαλονιά αν δεν δοθούν λύσεις για το Νοσοκομείο».

DSC 0270

Τοποθετήθηκαν επίσης, ο Διονύσης Γαρμπής, πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ο Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σπύρος Καμπίτσης, ο γιατρός Ιωάννης Γιατράκος χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Τα κίνητρα είναι πρώτα επιστημονικά και οικονομικά. Όταν δεν τα εξασφαλίζεις και τα δύο, πώς είναι δυνατόν να θέλετε να κάτσουν οι γιατροί στην Κεφαλονιά; Πρέπει να εξασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας, για να γνωρίσουν τον τόπο και να μείνουν εδώ».

Ο γιατρός Τάσος Ζαπάντη τόνισε : «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και να έρχονται και να μένουν οι γιατροί στην Κεφαλονιά. Άμεσα οι οργανικές θέσεις να προκηρύσσονται από το Υπουργείο Υγείας. Οι συνθήκες στο Νοσοκομείο να είναι τέτοιες ώστε ο γιατρός να έρχεται και να παραμένει».

Τοποθετήσεις έκαναν ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και μετέφερε και την άποψη και του Δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, που έπρεπε να αποχωρήσει από την συζήτηση και ο Δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς.

«Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δέχθηκε να αντικαταστήσει τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό στο γαστρεντερολόγικό ιατρείο του Νοσοκομείου»

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος μιλώντας στο Σώμα αναφέρθηκε στα ζητήματα του Νοσοκομειου Κεφαλονιάς τα οποία τα χώρισε σε τρεις τομείς στους οποίους γίνονται προσπάθειες, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι το τρίπτυχο κτηριακός - μηχανολογικός εξοπλισμός, νοσηλευτικό - διοικητικό & ιατρικό προσωπικό.

Μάλιστα, έδωσε και μια σημαντική είδηση πως «To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενδιαφέρθηκε και θα μας στείλει μηχανήματα ύψους 210.000 ευρώ για την αλλαγή του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού στο γαστρεντερολόγικό ιατρείο του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς!».

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ανέφερε : «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς πoυ εργάζονται και στηρίζουν το νοσοκομείο μας αυτό το διάστημα. Θα πρέπει όμως να κάναμε μια συνάντηση στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Δήμου και να κάνουμε ένα διάλογο και με γιατρούς πριν φτάσουμε και εκθέσουμε τα αιτήματά μας στο Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση. Να προκαλέσουμε δηλαδή μία συνάντηση με τους διακεκριμένους γιατρούς της Αθήνας από την Κεφαλονιά και μετά να πάμε σε πρωθυπουργό και Υπουργείο Υγείας».

Ο Επικεφαλής της παράταξης Ισχυρή Κεφαλονιά, Αλέξανδρος Παρίσης τόνισε πως πρέπει «να πάει επιτροπή στην Αθήνα» ενώ ο Σπύρος Πεφάνης εκ μέρους της παράταξης «Για την Επόμενη Μέρα» του Μάκη Φόρτε που ήταν στο εξωτερικό και δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται στην συνεδρίαση, αναφέρθηκε στο ωραιότατο κλίμα στην συνεδρίαση, αλλά και στις διεκδικήσεις του Δήμου στην Κεντρική Εξουσία.

Μίλησαν επίσης ο Αλέξανδρος Παντελειός (επικεφαλής παράταξης Κεφαλονιά Νησί για όλος), Γιάννης Κουρούκλης (Επικεφαλής παράταξης Λαϊκή συσπείρωση), ο  Νίκος Ανουσάκης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, Κρυσταλλία Μιχαλάτου και Νίκος Κουρκουμέλης, ο Διονύσης Λυκούδης και ο Γιάννης Λυκούδης.

Το Ψήφισμα που διάβασε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφέρει τα εξής

1635085281171

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο οποίος ήταν άριστος στα καθήκοντά του, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, για το υψηλό επίπεδο της συνεδρίασης!

Το Ψήφισμα πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία. Το δικό της ψήφισμα κατέθεσε και ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Video: Γιάννης Παπαδάτος

Παρακάτω ολόκληρο το βίντεο της συνεδρίασης και εικόνες 

{https://www.youtube.com/watch?v=inmciTreJsc}

DSC 0248DSC 0253DSC 0256DSC 0267

 

DSC 0273DSC 0277DSC 0278DSC 0282DSC 0285DSC 0287DSC 0290DSC 0295DSC 0298DSC 0300DSC 0302DSC 0311DSC 0314DSC 0317DSC 0319DSC 0324DSC 0327DSC 0328DSC 0330DSC 0332

tsilimidos

DSC 0335DSC 0337DSC 0338kourkkristaliaPantel