Μπράβο! Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Περατάτων στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 18:25

Μπράβο! Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Περατάτων στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ!

Μια πολύ σημαντική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, υπέρ των παιδιών και εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου Περατάτων.

Πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Περατάτων, στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο Αργοστόλι!

Μια απόφαση για μετακίνηση απολύτως επιβεβλημένη, καθώς όπως τόνισε απευθυνόμενη προς το Σώμα του δημοτικού Συμβουλίου η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Ουρανία Φραγκισκάτου: «Τα προβλήματα στο υπάρχον κτήριο στα Περατάτα, καθιστούν την δουλειά μας δυσχερή και την ασφάλεια των παιδιών επισφαλή» και εξήγησε αναλυτικά τους λόγους της επιβεβλημένης μετακίνησης: «Η ανάγκη μεταστέγασης έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια για την κτηριακή υποδομή του σχολείου. Έχουμε κάνει αιτήματα εδώ και πέντε χρόνια, για την μεταστέγαση του σχολείου. Το Ειδικό Σχολείο Περατάτων ξεκίνησε την λειτουργία του 2004, ωστόσο αυξήθηκαν στην πορεία τα παιδιά και χρειάστηκε και φέραμε προκάτ αίθουσες για τις ανάγκες της στέγασης. Πλέον φιλοξενούμε 25 συνολικά παιδιά, στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο και έχουμε πολλά προβλήματα με την στέγαση του Ειδικού Σχολείου. Είναι επιβεβλημένη η μεταστέγασή του. Έχουμε ανάγκη από 17 αίθουσες. Στο Αργοστόλι και στο νέο κτήριο μπορούν τα παιδιά να κάνουν και εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία και πολλά άλλα που τώρα δεν μπορούν.

DSC 0252

Είναι ενα κτήριο που αυτή την στιγμή μουχλιάζει και καταστρέφεται θα υπηρετήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε στα Περατάτα. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις παροχές που θα δώσουμε σε αυτά τα παιδιά».

Συμπληρώνοντας την εισήγησή του ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως: "Εχουμε βρει ιδιώτες χορηγούς για τις εργασίες που χρειάζονται στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για να μεταφερθεί άμεσα εκεί το Ειδικό Σχολείο Περατάτων".

«Ναι και μπράβο» από τις υπόλοιπες παρατάξεις στην Δημοτική Αρχή

«Ναι» σχεδόν από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισε την πρότασή της) γι αυτή την κίνηση της Δημοτικής Αρχής, με κολακευτικά σχόλια γι’ αυτήν την κίνηση, «Ναι και μπράβο και προχωρήστε» από τον Νίκο Ανουσάκη, συμφωνούμε απόλυτα με αυτή την κίνηση και από τον Αλέξανδρο Παρίση.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Γιώργος Χαλαβαζής

H συνεδρίαση συνεχίζεται με το πολύ σοβαρό ζήτημα της κατάστασης στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς 

{https://www.youtube.com/watch?v=inmciTreJsc}

DSC 0245DSC 0248DSC 0250DSC 0253DSC 0256DSC 0258DSC 0261DSC 0262DSC 0263DSC 0267DSC 0269DSC 0270DSC 0272