Ιθάκη: Συντονισμός ενεργειών για την καταγραφή των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 09:56

Ιθάκη: Συντονισμός ενεργειών για την καταγραφή των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία (εικόνες)

 Τη Δευτέρα 18/10/21 επισκέφθηκε την Ιθάκη ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Σταύρος Τραυλός με την Ειδική Συνεργάτιδα του κ. Ιωάννα Μαρκέτου και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων κ. Αντώνη Σουρβίνο οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Επαρχείο Ιθάκης με τον Έπαρχο Ιθάκης και τα στελέχη του γραφείου Τεχνικών Έργων κ.Ματίνα Σαραντη και κ.Σπυριδούλα Βιττωράτου καθώς και την πρόεδρο της επιτροπής της καταγραφής των αιτήσεων για τις ζημιες των επαγγελματιών κ.Αναστασία Βλησμά.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο άμεσος συντονισμός των ενεργειών για την καταγραφή των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, ώστε άμεσα να υπάρξει η ανταπόκριση της πολιτείας στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από το φυσικό φαινόμενο ΜΠΑΛΛΟΣ.

Στην συνέχεια με τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Παναγή Καππάτο, τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα, το Δήμαρχο Ιθάκης, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους επισκεφθήκαμε τη Μητρόπολη και πληττόμενες οικίες και επιχειρήσεις και συμμετείχαμε σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος Ιθάκης συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος αποτελούμενη από τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νικόλαο Καραθανασόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της ΛΑΣΥ κ. Νικόλαο Γκισγκίνη και τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας κ. Νώντα Μαυροκέφαλο για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση στο νησί μετά το φαινόμενο ΜΠΑΛΛΟΣ και την πορεία των ενεργειών, για τις αποκαταστάσεις και τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Προχτές την Κυριακή 17/10/21 επισκέφθηκε το νησί μας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον πρώην υπουργό Υποδομών και βουλευτή κ. Χρήστο Σπίρτζη, την τέως βουλευτή του Νομού μας κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, τον κ.Σπύρο Παγώνη γραμματέα της ΝΕ, τον κ.Αριστοτέλη Μπατιστάτο αναπληρωτή συντονιστή της ΝΕ, την κα Βίκυ Φωκά και τον κ. Γιώργο Τροντή μελη της ΝΕ, την κα Νίκη Φιλιππάτου γραμματέα ΟΜ Ιθάκης. Περιοδεύσαμε στις πληγείσες περιοχές, επιχειρήσεις και οικίες, επισκεφθήκαμε την Μητρόπολη και ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία φορέων και πολιτών.

246466925 10165759016260533 4996953499008104341 n


Ετικέτες: