Γεράσιμος Λιγνός: «Νιώθω δικαιωμένος – Το Τόκιο είναι το μεγαλύτερό μου όνειρο»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 11:50

Γεράσιμος Λιγνός: «Νιώθω δικαιωμένος – Το Τόκιο είναι το μεγαλύτερό μου όνειρο»

Ο Γεράσιμος Λιγνός φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του – με 4 χρυσά μετάλλια- στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ.

«Κουραστικούς και δύσκολους» χαρακτήρισε ο Γεράσιμος Λιγνός  τους αγώνες και την περίοδο που προηγήθηκε, με μια σειρά αγώνων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, κάτι που έκανε την κούραση αλλά και τον βαθμό δυσκολίας ακόμα μεγαλύτερο. «Είχα 2 χρόνια αποχή. Ξεκινήσαμε τον Μάρτιο από Ιταλία, μετά Πορτογαλία, Βερολίνο και τέλος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Το να καταφέρνεις να κάνεις ρεκόρ  και να κατακτάς μετάλλια, είναι μια δικαίωση» ανέφερε ο Γεράσιμος και σημείωσε ότι η μεγαλύτερη δικαίωση θα έρθει, όταν του δοθεί η πρόκριση για τους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

«Περιμένουμε το επίσημο έγγραφο που θα αναφέρει τα ονόματα των αθλητών που θα βρεθούν στο Τόκιο» τόνισε και εξήγησε ότι η πρόκριση κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων. Από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία 10- 11 αθλητές. «Το να συμμετέχεις σε μια 2η παραολυμπιάδα είναι κάτι το απίστευτο και για εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερό μου όνειρο» ανέφερε.

Μιλώντας για τις προπονήσεις του, ο Γεράσιμος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην μητέρα του και προπονήτριά του, με την οποία έχουν μια άψογη αλλά δύσκολη σχέση η οποία περιλαμβάνει σεβασμό αλλά και καθημερινή και κουραστική προπόνηση. «Από το Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκομαι στην Κεφαλονιά και προπονούμαι εδώ» επισήμανε.

Αναφερόμενος στο κολυμβητήριο και το κατά πόσο είναι λειτουργικό ο Γεράσιμος υποστήριξε: «Το κολυμβητήριο είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς έχει συνεχώς θέρμανση και συντήρηση. Αυτό είναι σπάνιο. Στην Ελλάδα τα κολυμβητήρια δεν είναι σε καλή κατάσταση. Βέβαια, είναι δύσκολα τα πράγματα. Προπονούμαι μόνος, ψάχνουμε χορηγούς…Υπάρχουν όμως άνθρωποι που με στηρίζουν και τους ευχαριστώ».

Εν μέσω πανδημίας – όπου και διοργανώθηκαν όλοι οι αγώνες που πήρε μέρος ο Γεράσιμος- τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν αυστηρά με καθημερινά rapid tests και κάθε τόσο μοριακά. «Υπάρχει αυστηρός έλεγχος, δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Μετά όμως κάναμε το εμβόλιο και ήμασταν πιο ασφαλής» υπογράμμισε.




00 inkefalonia general ad 300X250