"Για να μάθουν τα παιδιά σωστά το μπάσκετ, η συγνώνευση των ομάδων", υποστηρίζει ο Μιχάλης Βασιλάτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:10

"Για να μάθουν τα παιδιά σωστά το μπάσκετ, η συγνώνευση των ομάδων", υποστηρίζει ο Μιχάλης Βασιλάτος

O πρώτος πρόεδρος του «Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλληνιακός» (μετά την συγχώνευση του ΑΣΚ και του Κεφαλληνιακού) Μιχάλης Βασιλάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 για να μιλήσει για την συγχώνευση, αλλά και για το μπάσκετ του νησιού γενικότερα.

«Το μπάσκετ στην Κεφαλονιά ταλανιζόταν με έναν αριθμό σωματείων που δεν θα έπρεπε να υπάρχει» ήταν η φράση του κου Βασιλάτου που εξηγεί έναν από τους λόγους της συγχώνευσης. Παράλληλα πρόσθεσε: «Τα πολλά σωματεία σε ένα άθλημα δημιουργούν προβλήματα, όπως οι αθλητικοί χώροι που δεν είναι πολλοί, αλλά και οι παίκτες που διαχέονται στα διάφορα σωματεία, δεν κάνουν δυνατές τις ομάδες».

«Η συγχώνευση δεν έγινε με σκοπό να βγούμε εκτός Κεφαλονιάς και να διεκδικήσουμε πράγματα, αλλά για να μάθουν τα παιδιά σωστά το μπάσκετ και αυτό θα το καταφέρουμε φέρνοντας τους κατάλληλους προπονητές και όχι παίκτες για να ανέβει κατηγορία η ομάδα. Τα παιδιά που θα παίζουν στην ομάδα θα είναι από την Κεφαλονιά» εξήγησε ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και εξήγησε με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό: «Αυτό θα γίνει με έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας που θα μπορέσει να αναπτύξει τις ακαδημίες του συλλόγου. Μεγάλη προσπάθεια θα κάνουμε για την συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα και θέλουμε στην επόμενη τριετία να μπορέσουμε να έχουμε αναπτύξει και να φέρουμε ταλαντούχα παιδιά σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα θελήσουν να συγχωνευθούν με τη νέα, ο κος Βασιλάτος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες οι οποίες δεν απέδωσαν ακόμα. «Είμαι σίγουρος ότι η συνένωση θα πετύχει και αυτό θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για να καταλάβουν ότι ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε» τόνισε.

Τα οικονομικά αποτελούν ένα πολύ δύσκολο κομμάτι στον αθλητισμό και ο κος Βασιλάτος υπογράμμισε ότι η μόνη ενίσχυση που έχει δοθεί ήταν 2,5 χιλ. ευρώ το προηγούμενο έτος, για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. «Οι συνδρομές των μελών του σωματείου και οι χορηγίες είναι αυτές που μας βοηθούν να λειτουργούμε» ανέφερε και πρόσθεσε: « Το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα δεν είναι τα λειτουργικά έξοδα, αλλά οι μετακινήσεις για τους αγώνες. Η κάθε αποστολή εκτός Κεφαλονιάς κοστίζει 450 ευρώ, ενώ μας αποκλείουν και από το μεταφορικό ισοδύναμο. Ακόμα και μια επιδότηση των μετακινήσεων θα βοηθούσε». Ο κος Βασιλάτος εξέφρασε την πικρία του, για την απουσία στήριξης από την πολιτεία κυρίως αλλά και την ομοσπονδία.

Το Τουρνουά «Φώτης Τσιλιμιδός»  θα διεξαχθεί 31 Ιουλίου με 1 Αυγούστου και ο καλεσμένος εξήγησε ότι φέτος γίνεται Καλοκαίρι και θεωρεί ότι θα είναι καλύτερο και άποψη θεάματος και συμμετοχών.




00 inkefalonia general ad 300X250