Βαγγέλης Βολτέρας (Πρόεδρος ΝΕΟΛ): “Η πανδημία θα αφήσει τον αθλητισμό “πληγωμένο” - Τα σωματεία υποφέρουν και χρειάζεται στήριξη σε όλες τις ομάδες εργαζομένων”

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 11:19

Βαγγέλης Βολτέρας (Πρόεδρος ΝΕΟΛ): “Η πανδημία θα αφήσει τον αθλητισμό “πληγωμένο” - Τα σωματεία υποφέρουν και χρειάζεται στήριξη σε όλες τις ομάδες εργαζομένων”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο πρόεδρος του ΝΕΟΛ Βαγγέλης Βολτέρας.

Lockdown,καθεστώς αναμονής,τα αθλητικά Σωματεία έχουν πληγεί σημαντικά και συνεχίζουν να πλήττονται, ευχήθηκαν καλό 2021 ,όμως το τοπίο παραμένει ακόμα θολό.

Ο κ.Βολτέρας σχετικά, τοποθετήθηκε ως εξής:

Με το δεύτερο lockdown,είχαμε τον χρόνο να το σκεφτούμε λίγο διαφορετικά,έχουμε μία κατάσταση δεδομένη, υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί την δημόσια υγεία και η κοινωνική ευθύνη του σωματείου μας είναι να σεβαστεί αυτή την κατάσταση.

Υπάρχει ένα ερώτημα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το αν θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα.

Η άποψη μου η οποία δεν είναι δογματική και δεν έχω έρθει σε επικοινωνία με άλλα σωματεία για να την καταθέσω, είναι ότι δεν πρέπει να ξαναξεκινήσουν .

Το μπάσκετ για μία κοινωνία μικρή όπως της Κεφαλονιάς, είναι μία διέξοδος για να χαίρονται οι μικροί αθλητές, είναι μία αθλητική και πνευματική άσκηση και όλη αυτή η δραστηριότητα καθρεφτίζεται σε μία ομάδα.

Στην δική μας περίπτωση είναι μία ομάδα στην Β΄ Εθνική που έφτασε ως εκεί με μεγάλη προσπάθεια και πολύ καλό σχεδιασμό.

Εάν δεν μπορούμε να δώσουμε την διέξοδο που προανέφερα στους νέους, θα έχουμε ένα πρωτάθλημα αθλητών πέντε εναντίον πέντε σε άδεια γήπεδα και στο τέλος αν ακυρωθούν κάποιοι θα είναι πρωταθλητές. Δεν βλέπουμε ουσία μέσα από μία τέτοια κατάσταση. Και βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πότε θα εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση που βιώνουμε

Για την μη στήριξη των σωματείων, ανέφερε:

Σίγουρα αυτή τη στιγμή τα σωματεία υποφέρουν, ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι του συνόλου που επωμίζεται αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε.

Ο αθλητισμός δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον οικονομικό παράγοντα,αλλά και τον ψυχολογικό,επομένως δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στα μέτρα στήριξης που παίρνονται.

Πρέπει και ο αθλητισμός να ενταχθεί μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο,να στηριχθεί γιατί πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία.

Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό.

Δεν τάσσομαι απέναντι σε θεσμούς η πρόσωπα, όμως κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν κατανοητά.

Ας αποφασισθεί σε κάθε κατηγορία να γίνει μία οριζόντια χρηματοδότηση,ίσως να το σκέφτονται οι αρμόδιοι και να μην έχουν βρεί τον τρόπο να το κάνουν.

Είναι πολύ μικρό το ποσό που χρειάζεται για να ενισχυθεί ο αθλητισμός ,μπροστά στα τεράστια ποσά που αυτή τη στιγμή δίνονται για να στηριχθούν οι άλλες δραστηριότητες.

Σε άλλες χώρες γίνονται δράσεις στήριξης που έχουν να κάνουν και με τον αθλητισμό,με την διατροφή,με την ψυχολογική υποστήριξη, δηλαδή θα μπορούσε σε μία μικρή κοινωνία αυτή τη στιγμή ένα σωματείο με μία μικρή χρηματοδότηση να αποτελεί πόλο έλξης για να ψυχαγωγεί και να δίνει διέξοδο σε κάποια παιδιά, τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα προφύλαξης.

Τα μεγάλα συμβάντα ,όπως αυτό της πανδημίας, βγάζουν στην επιφάνεια όσα δεν είχαν υπολογιστεί σωστά,όμως για τον χώρο μας τα προβλήματα δεν έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας,θα μπορούσαν εύκολα να λυθούν.

Το να κλείνεις μία δραστηριότητα και να σιωπάς,δεν είναι ό,τι το καλύτερο.

Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα σκέφτονται όλα αυτά και θα δώσουν κάποιες απαντήσεις”

Όσον αφορά το αύριο των σωματείων, ο κ. Βολτέρας ανέφερε ότι κάποια δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν ,κάποια που θα προβληματιστούν και σ αυτά ανήκει και ο ΝΕΟΛ και κάποια άλλα με καλό οικονομικό υπόβαθρο που δεν θα έχουν πρόβλημα.

Είναι γεγονός ότι η πανδημία θα αφήσει τον αθλητισμό πληγωμένο είπε και τόνισε ότι ο ΝΕΟΛ είναι στο στάδιο του προβληματισμού,έχει την διάθεση να προσφέρει στον αθλητισμό φτάνει να έχει την δυνατότητα να το πράξει ,οι παίκτες του ΝΕΟΛ είναι αισιόδοξοι για το ότι θα ξαναξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και σ αυτό ελπίζουν.

“Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και να υπάρχει μια ισορροπία. Που σημαίνει ότι όλες τις ομάδες να τις υποστηρίξουν με τον ίδιο τρόπο, όλες τις ομάδες εργαζομένων, όλες τις ομάδες επιχειρήσεων, όλες τις ομάδες της κοινωνίας” ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/volteras-1039-inkefaloniagr}


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250